懷孕後和阿媽關係

happybaby322
|
有無人懷孕後反而同阿媽關係生疏左?!
懷疑前都會每星期回阿媽度食飯,關係唔錯,但有左之後因爲唔舒服少左番去,阿媽從無問過我情況,入過院,佢問使唔使來睇你丫,我唔想佢操勞,話唔使啦,最後亦無來探過我
感受唔到阿媽關心我...唔通佢將愛全部收埋心內?
PCB777
|
happybaby322 發表於 18-12-27 22:07
懷疑前都會每星期回阿媽度食飯,關係唔錯,但有左之後因爲唔舒服少 ...

同路人,有懷疑我係執返嚟
|
PCB777 發表於 18-12-28 00:36
同路人,有懷疑我係執返嚟

我老公安慰我佢唔識表達姐
PCB777
|
回覆 happybaby322 的帖子

大家咁話啦~但我覺得唔識表達同漠不關係係兩樣野黎
kenchiu311
|
happybaby322 發表於 18-12-27 22:07
懷疑前都會每星期回阿媽度食飯,關係唔錯,但有左之後因爲唔舒服少 ...

我大肚果時都係咁,到差唔多要生既時候我媽會成日打黎問我點,可能我地住得比較遠,佢都冇黎睇我,我係醫院都叫佢唔好黎,佢都真係冇黎

不過生完之後就好唔同,成日都會見會講電話。

唔洗太擔心,可能佢想你休息多d,唔想打擾你呢
|
kenchiu311 發表於 18-12-28 13:35
我大肚果時都係咁,到差唔多要生既時候我媽會成日打黎問我點,可能我地住得比較遠,佢都冇黎睇我,我係醫 ...

謝謝你,聽你咁講感覺都好D
黃家三少奶
|

媽媽真係可能知你辛苦, 唔打擾你休息, 我相信每個媽媽都好關心自己仔女, 你生咗bb後就會知道架喇, 好好休息, 賀爾蒙都會影響你唸多咗, 明白嘅, bb出世後就會知道媽媽嘅愛架喇

重申: 我媽咪都係喺我成個孕期都冇咩搵我, 爸爸話媽咪其實好擔心, 所以"世上只有爸媽好"而家非常close