好想買個tote bag方便上機

Dongmui36
|
因為會成日外出工幹,好想買一個皮嘅tote bag方便上機,你哋有冇介紹呀?

如果而家先買LV個neverfull會唔會太outdate?

Viviluby
|
Dongmui36 發表於 18-12-28 09:26
因為會成日外出工幹,好想買一個皮嘅tote bag方便上機,你哋有冇介紹呀?

如果而家先買LV個neverfull會唔會太 ...
Neverfull 唔會out呀長青款嘛,類似或者考慮Goyard or Moynat
不過上機我會揀拉鏈款,放地下或行李櫃唔怕倒瀉
wcpcelia    發表於 18-12-28 10:11
Dongmui36
|
我都有考慮過Goyard,不過始終對LV多少少情意結
好難揀
IloveJJ
|
Dongmui36 發表於 18-12-28 09:26

如果而家先買LV個neverfull會唔會太 ...

我都有點想買個tote去旅行,諗緊CC那個好唔好?
cindy618
|
無拉鍊我唔放心
gzilla
|
Goyard 同neverfull 我都有,如果上機用Goyard 好d因為軟身容易摺

Neverfull 太硬冇咁方便
kitbebe
|
有拉鍊安全D.
wcpcelia    發表於 18-12-28 14:40
magpik
|
Viviluby 發表於 18-12-28 09:41
Neverfull 唔會out呀長青款嘛,類似或者考慮Goyard or Moynat
不過上機我會揀拉鏈款,放地下或行李櫃唔怕 ...

同意有拉鏈會好d , 尤其放個人物品銀包,passport

若果是有斜咩袋袋住隨身物品我又覺得goyard 都ok
Lindytiger
|
magpik 發表於 18-12-28 15:34
同意有拉鏈會好d , 尤其放個人物品銀包,passport

若果是有斜咩袋袋住隨身物品我又覺得goyard 都ok

Goyard 夠輕、好用,同埋都有拉鍊款的
rachel0316
|
Neverfull 無拉鍊麻麻
一係揀大speedy袋
不過裝左野真係會幾重
HLGrape
|
上飛機我情願用longchamp,放地下或overhead carbin都唔使擔心,又有拉鍊,個袋我專登買嚟做嘢去site時用,唔使錫住放邊都唔怕跌嘢
手袋我會放喼去到先用
其實Neverfull同Goyard最普通果款都唔係皮係布加防水coating, 我覺得goyard易襯同輕啲
Viviluby
|
HLGrape 發表於 18-12-28 17:24
上飛機我情願用longchamp,放地下或overhead carbin都唔使擔心,又有拉鍊,個袋我專登買嚟做嘢去site時用, ...
同意呀!其實我上機都係用Longchamp,裝得多嘢又輕便,最重要真係唔使錫住用