有無19年8月尾至9月初預產期既媽媽

你老娘
|
Hi~~我都係上星期用棒棒check到2-3week
PCB777
|
WS/WECHAT/LINE邊個最方便大家?
ttt1223
|
我5wk4,預產期8月20啊!第一胎,多多指教
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 12:22
交左信去政府未?

係咪即係排政府?我用預約通book左,啱啱見到佢俾左個日子我做唐氏
mamababa1229
|
我到係吖(emoji)
mamababa1229
|
今日係5wk+3,幾時去拎證明好呢?
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 13:12
係咪即係排政府?我用預約通book左,啱啱見到佢俾左個日子我做唐氏

原來交懷孕證明都可以預約通?
Wingyan319
|
PCB777 發表於 18-12-28 12:45
WS/WECHAT/LINE邊個最方便大家?

Ws
Wingyan319
|
mamababa1229 發表於 18-12-28 13:23
今日係5wk+3,幾時去拎證明好呢?

宜家都可以拎啦
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 13:30

係啊,網上登記可以attach文件,我影左懷孕證明。你有證明都快啲約,母嬰院個姑娘話先到先得㗎
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 13:30

我係22/12夜晚約既,嗰陣個App寫5/1或之前有結果。我隔兩日打去醫院問,佢話即係5/1前以郵寄方式寄啲期俾我(嗰陣都唔係好知佢講乜)

頭先見到預約通更新左再打去問,佢話其實我已經約左幾個檢查日子,但個App只Show到最近一次,遲啲就會收到信
immc
|
我8月23預產期呀~~
Alccicha
|
hi. 我6w1, 拎左信,今日先用預約通book 左,依家只係等覆期去檢查! 唔知要等幾耐呢~
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 13:58
係啊,網上登記可以attach文件,我影左懷孕證明。你有證明都快啲約,母嬰院個姑娘話先到先得㗎
...

未有證明,過多2日返工叫醫生開...
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 14:07
我係22/12夜晚約既,嗰陣個App寫5/1或之前有結果。我隔兩日打去醫院問,佢話即係5/1前以郵寄方式寄啲期俾 ...

咁樣好方便wo...
仲幫你約埋之後果d...
想問下你邊間?我附近係瑪嘉烈
太陽媽媽
|
PCB777 發表於 18-12-28 12:17
我呢幾日都有時好肚痛, 好驚, 驚到訓唔到

4W5D 我都日日肚痛,去廁所又屙唔出。醫生冇特別話咩事,開咗d藥俾我食,日日塞小白球
gugukat
|
我都係8月尾呀!
但想問下點先水叫流啡?
我呢個星期都keep住有啡色分秘,不過唔多,1毫子份量左右。。。
太陽媽媽
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 15:32
咁樣好方便wo...

握手~~ 住青衣,附近只有瑪嘉烈
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 15:32
咁樣好方便wo...

我係威爾斯啊!如果你附近有母嬰院都可以打去約檢查,但母嬰院同醫院既檢查係兩樣野,因為我約完母嬰院個姑娘有提我打去醫院排期

母嬰院即時可以同佢confirm日期,但成14wk先檢查,唔知係check啲咩呢
bonnieho1983
|
回覆 Wingyan319 的帖子

好彩聽日放2日, 訓床2日睇下到時會唔會好番 >.<