有無19年8月尾至9月初預產期既媽媽

Wingyan319
|
太陽媽媽 發表於 18-12-28 15:50
握手~~ 住青衣,附近只有瑪嘉烈

做個好朋友,我都係住青衣丫,我4w3d...同你差2日咋...

你交左信去政府醫院未?
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 16:04
我係威爾斯啊!如果你附近有母嬰院都可以打去約檢查,但母嬰院同醫院既檢查係兩樣野,因為我約完母嬰院個 ...

我青衣都有母嬰健康院,佢要影印信嗎?
qbookq
|

我呀我呀, 5W, QE產檢第一次排到28/1
bonnieho1983
|
我地快D JOIN 個GROUP啦~~~WS會唔會方便D呀
Wingyan319
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:16
回覆 Wingyan319 的帖子

好彩聽日放2日, 訓床2日睇下到時會唔會好番 >.<

無事的,唔好擔心,訓下,少d企同行...重野唔好拎...
Wingyan319
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:19

我都係用ws..
|
PCB777 發表於 18-12-28 12:17
我呢幾日都有時好肚痛, 好驚, 驚到訓唔到

我岩岩又多左啡啦~~~好彩聽日放2日假, 我地要乖乖地訓係張床到安胎呀~~唔好郁咁多

ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:18
我青衣都有母嬰健康院,佢要影印信嗎?

我喺電話約,個姑娘淨係問我last M,醫生信檢查嗰日先帶去。如果佢問你有無信你都可以話有,如果問你預產期就係last M+40週
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 16:24
我喺電話約,個姑娘淨係問我last M,醫生信檢查嗰日先帶去。如果佢問你有無信你都可以話有,如果問你預產 ...

唔該曬你啊,等我星期一打去健康院先,星期六聽日唔知開唔開
ttt1223
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:22
我岩岩又多左啡啦~~~好彩聽日放2日假, 我地要乖乖地訓係張床到安胎呀~~唔好郁咁多

...

唔好咁擔心,休息多啲!
|
太陽媽媽 發表於 18-12-28 15:50
握手~~ 住青衣,附近只有瑪嘉烈

ME TOO 住青衣 ~~~~~我排左2月18號去瑪嘉烈照唐氏呀
ttt1223
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:19

如果有WS加埋我吖
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 15:32
咁樣好方便wo...
仲幫你約埋之後果d...
想問下你邊間?我附近係瑪嘉烈

我都係瑪嘉烈呀~~~你幾時去呀, 我2月18號呀

|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:16
做個好朋友,我都係住青衣丫,我4w3d...同你差2日咋...

你交左信去政府醫院未?

好呀~~我5W, BOOK左瑪嘉2月18號照唐氏,你幾時去睇呀~~~

Wingyan319
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:31

我未寫懷孕證明,要星期日返工叫醫生寫...

我book左婦產科,1月28日照閃閃,2月23日做t21...
PCB777
|
回覆 ttt1223 的帖子

我原先想開個WECHAT GP因為方便D認人, 有相又可以改名, WS得D電話號碼好亂~哈哈
PCB777
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:31
好多瑪喜烈之友~~哈哈
|
ttt1223 發表於 18-12-28 16:24
我喺電話約,個姑娘淨係問我last M,醫生信檢查嗰日先帶去。如果佢問你有無信你都可以話有,如果問你預產 ...

我打去青衣健康院同荃仁制, 佢地都叫我去左瑪嘉烈登記先, 之後等佢地REF我去健康院...
|
PCB777 發表於 18-12-28 16:36
回覆 ttt1223 的帖子

我原先想開個WECHAT GP因為方便D認人, 有相又可以改名, WS得D電話號碼好亂~哈哈

其實WE CHAT都OK架

|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:34
我未寫懷孕證明,要星期日返工叫醫生寫...

我book左婦產科,1月28日照閃閃,2月23日做t21...

我1月21照閃閃~~