有無19年8月尾至9月初預產期既媽媽

Wingyan319
|
PCB777 發表於 18-12-28 16:36
回覆 ttt1223 的帖子

我原先想開個WECHAT GP因為方便D認人, 有相又可以改名, WS得D電話號碼好亂~哈哈

我一陣整返個wechat先
Wingyan319
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:44
我1月21照閃閃~~

我今個月有食排卵藥,唔知會唔會打孖...
係就好,一次攪掂...
PCB777
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:46
係就好,一次攪掂...
祝你成功, 一仔一女最好~哈哈
bonnieho1983
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:46
係就好,一次攪掂...

原來有排卵藥食架,下次試下~~ 我都想打孖, 同你一樣, 一次攪掂
Wingyan319
|
PCB777 發表於 18-12-28 16:48
祝你成功, 一仔一女最好~哈哈

我都係咁話...哈哈,開左wechat了..pm左你
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:34
我未寫懷孕證明,要星期日返工叫醫生寫...

我book左婦產科,1月28日照閃閃,2月23日做t21...

我1月10日照閃閃,好想快啲!暫時仲係乜感覺都無,好唔真實
Wingyan319
|
bonnieho1983 發表於 18-12-28 16:51
原來有排卵藥食架,下次試下~~ 我都想打孖, 同你一樣, 一次攪掂

我係備左成年都未有,去睇婦產科,佢開左3個cycle俾我,叫我用紅d check 下有無排卵...
排卵藥有副作用的,例如會子宮薄,容易有癌..所以唔好試,最多只可以食6個月,我果陣睇醫生,仲寫左信排不育...諗住排iui 同ivf...
Wingyan319
|
ttt1223 發表於 18-12-28 16:55

最早係你照,返黎記住分享下
ttt1223
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:57
最早係你照,返黎記住分享下

無問題啊
euniceniob
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:54

我都係8月尾咖,可唔可以加埋我,thanks~
forum_user9
|

Hi! Last M計我6wk了
1月8先book到醫生照,所以而家都未有醫生信。
你地去診所驗孕為左排政府嗎?
T21都要咁早book? 我諗住去港安做
PCB777
|
forum_user9 發表於 18-12-28 18:01
Hi! Last M計我6wk了
1月8先book到醫生照,所以而家都未有醫生信。
你地去診所驗孕為左排政府嗎?

因為我有糖尿所以即時通知返醫生,星期一返去拎信
fat2342002
|
我last m 27/11, 用cycle 計應該4weeks. Book 左私家1月18日照,而家仲未攞懷孕證明。我想下星期先去攞。可以加我嗎?
cojo
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 16:54

可否pm 埋我呀
Wingyan319
|
fat2342002 發表於 18-12-28 21:24
我last m 27/11, 用cycle 計應該4weeks. Book 左私家1月18日照,而家仲未攞懷孕證明。我想下星期先去攞。可 ...

我last m都係11月27日
Anna_Kong
|
PCB777 發表於 18-12-28 09:33
一齊入黎傾傾計

我8月尾
fat2342002
|
Wingyan319 發表於 18-12-28 21:51
我last m都係11月27日

Hi!! 你攞左懷孕證明未呀?
concitato
|
我呢,啱啱驗到2-3 weeks (CB)
咩都未約同 book ah
因為備左超。。。。。耐,而家好提心吊膽
第一胎。。。
老公都未講。。。。
Last m 11 月23, 但係我用cb check 到實笑係11號,12號有安排。。。。咁dd 應該係呢2日喇可。。。。。。
(emoji)(emoji)
Wingyan319
|
fat2342002 發表於 18-12-28 22:36
Hi!! 你攞左懷孕證明未呀?

未啊,星期日拎...
cstoto1708
|
ttt1223 發表於 18-12-28 16:55

我都係約咗1月10日照閃閃呀!第一胎,好緊張,要等成兩個星期咁耐 哈哈。我宜家應該5w,都係冇乜感覺,只係有少少作悶。