幫手睇下呢粒鑽石如何?買唔買得過?

輕鬆熊bb
|
大家好,請問這粒鑽石如何?值得買嗎?
感謝(emoji)(emoji)

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
Helllokitty
|
幾錢?
輕鬆熊bb
|
Helllokitty 發表於 18-12-28 20:20
幾錢?

16萬

Helllokitty
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-28 20:22
16萬

價錢Ok 呀,睇左現貨未?G colour 可能吾夠白,最理想係D 或E 色,不過吾會係呢個價
輕鬆熊bb
|
Helllokitty 發表於 18-12-29 12:33
價錢Ok 呀,睇左現貨未?G colour 可能吾夠白,最理想係D 或E 色,不過吾會係呢個價
...

還沒睇過現貨,可是16年的石買得過嗎?
Helllokitty
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-29 15:55
還沒睇過現貨,可是16年的石買得過嗎?

我就冇乜所謂,有機會係再放出來賣,而果個只是GIA 認證日期。
wcpcelia    發表於 18-12-31 10:19
輕鬆熊bb
|
Helllokitty 發表於 18-12-29 16:16
我就冇乜所謂,有機會係再放出來賣,而果個只是GIA 認證日期。

咁有可能二手?其實我覺得幾底買,但好驚後悔
Helllokitty
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-29 23:11
咁有可能二手?其實我覺得幾底買,但好驚後悔

Maybe,吾一定。就算日期係2018年都不代表吾係二手,有機會係舊石拎去GIA 認證。GIA 只是其中一個認證機構。
she811
|
前两日去周大叔睇E色2卡約廿萬,另有25%回贈……
輕鬆熊bb
|
she811 發表於 18-12-30 11:18
前两日去周大叔睇E色2卡約廿萬,另有25%回贈……

邊間分店?pm me plz
she811
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-30 12:26
邊間分店?pm me plz

黄大仙
yychu722
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-28 18:23

過卡裝石我唔會買g色
最低f 色, 不過你粒石幾清
實物靚唔靚仔?
tony400
|
價錢有點貴, 冠高, 冠角位亦都淺左, 以VS1 淨度, 最基本睇圖都要枱面無野...
你粒石睇圖都有PINPOINTS, 可以再搵搵第2 粒

G COLOR 可接受, 但2 卡以上買番 F 穩陣, 可降低淨度就價錢, 如VS2

此粒石合理價約 14 萬5- 15萬

參考下
20150618bb
|
輕鬆熊bb 發表於 18-12-28 18:23
買左無?
20150618bb
|
Helllokitty 發表於 18-12-29 12:33
...
甘高色,可能個價多倍