夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

shannon_fky4186 發表於 18-12-29 08:50
我係你既話,今晚番去就攬實老公,同佢講BB出世後,我忽略左你喇,多謝你體諒我。

良好夫妻關係先俾到個 ...

非常同意

男爵府

再者,美滿的婚姻是家庭重要的基石

男爵府

搞左啦 交左功課 感謝各位意見

te quiero mucho mi amo

男爵府

我同佢講 你有飯開要多謝bk sis

mini1204    發表於 18-12-30 22:47

琥珀宮

回覆樓主:

有仔萬事足?有日佢大個有老婆唔通你仲做跟得99俾身抱白眼咩,老公先係陪你一世的人

男爵府

bobocheung65 發表於 18-12-30 21:53

繼續保持下去~大家要互相溝通~你都可以同佢講下你平時照顧BB嘅辛苦~表示希望佢可以分擔一下~加油

珍珠宮

bobocheung65 發表於 18-12-30 21:53
點解兩公婆要講到係交功課?性行為都係相愛嘅一種表現。你講到老公嘅角色只係配種咁,任務完成就要仔唔要公,陪係你身邊到老嘅係老公而唔係仔女,仔女將來會有自己嘅家庭架

伯爵府

講到施捨咁下一次都唔知等幾耐

子爵府

bobocheung65 發表於 18-12-30 21:54

都係想你兩公婆好,性生活愉快,佢先會聽話,唔好淨係顧住B B,唔顧個老公。

翡翠宮

bobocheung65 發表於 18-12-30 21:54

其實好老土地講,有"愛"好多磨擦都可以係床上面解決。何必下下硬碰,盞兩敗俱傷。

男爵府

mini1204 發表於 18-12-31 09:31
其實好老土地講,有"愛"好多磨擦都可以係床上面解決。何必下下硬碰,盞兩敗俱傷。
...

非常認同~所謂床頭打交床尾和~好多時破冰都係喺床上解決

瑪瑙宮

功課要日日做架

大宅

你應該叫佢幫手,咩都你做晒。梗係唔想啦。不過你唔俾老公有"出"路又係危險尐。

男爵府

20jack09 發表於 18-12-31 15:13
你應該叫佢幫手,咩都你做晒。梗係唔想啦。不過你唔俾老公有"出"路又係危險尐。
...

總之夫妻之間最重要是要互相溝通~成日自己怨天怨地~又唔表達出來~對方未必會知道你的想法~好多誤會就係咁不斷加深~到有一個導火線出現就會一發不可收拾

民房

我分左八年房,初初都會理下老公,慢慢直頭唔想理佢,佢有佢打機,我有我湊女忙家務,睇電視,一個月得一兩次行埋,有時佢要求我都拒絕,最近發現佢經常同其他人講心事,又有女同事成日懶關心佢,有意冇意搵佢,開始覺得有危機。所以兩三個月前,推左小朋友自己訓,同返老公訓,親密左,做多左,關係好左,脾氣好左,溝通多左。老公晚晚都陪我訓,個人心情真係好左冇禁燥。

mbsmime    發表於 19-3-25 02:02

男爵府

何需動怒 發表於 18-12-31 18:19
我分左八年房,初初都會理下老公,慢慢直頭唔想理佢,佢有佢打機,我有我湊女忙家務,睇電視,一個月得一兩 ...

一個好例子~樓主要睇下啦

男爵府

我分左八年房,初初都會理下老公,慢慢直頭唔想理佢,佢有佢打機,我有我湊女忙家務,睇電視,一個月得一兩 ...

有時真係唔明有小朋友,點解要分房瞓,好影響夫妻關係,我仔由出院回家已經自己瞓BB床,小朋友由細到大都係自己瞓,一D問題都冇

男爵府

SUMSUM_88 發表於 18-12-31 19:32
有時真係唔明有小朋友,點解要分房瞓,好影響夫妻關係,我仔由出院回家已經自己瞓BB床,小朋友由細到大都 ...

一開始係因為佢入camp 之後有b 想舒服d and 多夜尿唔想影響大家睡眠質量 慢慢就覺得一個人訓先可以一交訓天光 正

男爵府

剛剛佢又邀請我 但我真心唔想 哈哈哈哈哈 新年第一日休息下啦大佬 男人真係好誇張 兩日又黎 開大都無咁密啦

係咪我生完問題呢 以前我都有需要 而家係尼姑咁

大宅

bobocheung65 發表於 19-1-1 01:40
剛剛佢又邀請我 但我真心唔想 哈哈哈哈哈 新年第一日休息下啦大佬 男人真係好誇張 兩日又黎 開大都無咁密 ...

咁你付出時你老公都應該要付出,即係佢滿足左,心情就會好,心情好就幫下手湊仔/做家務,你老公有無先,有咪滿足下佢囉

首頁

尾頁

跳至