夫婦情感

跳至

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

最近一次外國旅行,在we chat 識到位外國男士,當初我真係吾多理佢,大約半年後,至可始多左chatting,chatting間知道佢已離婚,有三個女,其中一個係adopted child(有相的),同已多次求證佢ec wife吾同佢一齊住,只係當佢出trip就會過黎湊女 (因為個adopted Child只得6歲)佢亦都吾似其他人咁傾幾次就問想吾想出黎搞嘢,從來冇講過,通常只係問後幾句,大家互問做緊咩,將會做咩,當然傾耐左梗係話想同我一齊啦!
但有問題係腦中,如果佢係想呃我,會吾會咁on居話比我聽同老婆已分開仲有三個女要養,雖然有兩個已成年,如果吾出差就係喺屋企湊女,喺自己個田到打理

待續

男爵府

回覆樓主:

利申:本身我都係結左婚,有三個女(同佢一模一樣,平時日子都係要湊女,仲要係大家既嘢都係差吾多),我同c6係冇咩交流,總之家庭活動全吾參與,只係覺得返到黎見到面就算,其實我真係好悶,吾想下半生就咁對住個無交流既佢,好似同屋住咁

待續

男爵府

回覆樓主:

c6背景:
經常抽煙,佢竟然抽到要喺kitchen到食)搞到成屋臭
為人鐘意認叻
以前成日落澳門賭錢,賭到有人上黎追,搞到我好煩去解決,而家可能老左,多左賭馬就算,但排除佢又去
鐿意借錢旁身,所以成日要還錢
以前因欠錢又要求按樓比佢,搞到層樓供左十幾年都未供完,佢話日後佢負責供,但佢因退休了,次次都late,我就好擔心佢下期供吾到
有一段時間佢仲走返大陸玩女人,佢成日話佢自己識得返屋企已經好好,我就拖住d細想又有層樓想走又走吾到,好慘

大宅

?? 你個問題係邊?
你想離婚同佢一齊,會好複雜

男爵府

陪月勳章

大宅

trenycebaby 發表於 18-12-29 05:30
c6背景:
經常抽煙,佢竟然抽到要喺kitchen到食)搞到成屋臭
為人鐘意認叻

其實你都唔洗問人啦,字裡行間你都表明得好清楚。

大宅

睇黎各人年紀都唔細, 諗清楚未來條路點行啦, 珍惜光陰, 做任何決定都唔好後悔.

子爵府

trenycebaby 發表於 18-12-29 05:27
最近一次外國旅行,在we chat 識到位外國男士,當初我真係吾多理佢,大約半年後,至可始多左chatting,chat ...

妳有多大?老公退休了? 女幾大? 她愛不愛女? 如果欠錢的人, 係沒有低線的, 所以如果離婚, 妳能獨力支撐自己和3個女嗎?

建議

妳攪清楚自己想點, 先不要想跳過另一隻船, 想有人照顧, 不然事與願違

, 兩頭不到岸便在一個更不理想的位置.

另說新戀情, 先攪清楚妳想要什麼? 對方能否做到, 有沒有實際的行動, 是最重要.

舉個例 : 早幾天看討論區, 說拍拖男幫女朋友在街上綁鞋帶, 還拍了幾張相post上網, 有網友笑說, "未得到手, 契第都要做", 這句說話較現實, 但都係真, 特別是你們已是大人, 可以從一些承擔和行動, 面對困難的處事方式, 對妳是否放在第一位等, 表面工夫, 花言巧語是不難做的....

其實網上識人, 如果呃妳蝦條, 怕什麼給妳知屋企野? 而且人隔2 地, 總之先攪清楚自己想點, 再了解對方, 不要覺得有新鮮感, 就衝著去, 網上真係好多依D人, 佢識得妳, 亦可識到第二個.

男爵府

PTMCYS 發表於 18-12-29 09:02
妳有多大?老公退休了? 女幾大? 她愛不愛女? 如果欠錢的人, 係沒有低線的, 所以如果離婚, 妳能獨力支撐自己 ...

都啱既
而且我未敢同佢講我都係有三個女
但佢有一兩次已問我屋企有咩人,我只答family,諗住佢下次黎香港至直接講and同佢講forget me算數了,係咪好d?

男爵府

妳有多大?老公退休了? 女幾大? 她愛不愛女? 如果欠錢的人, 係沒有低線的, 所以如果離婚, 妳能獨力支撐自己 ...

“未得到手,契弟都要做”呢句粗俗D,但寫實。

人,唔好聽佢講,要看佢點做!尤其男人!

令我想起親人,佢個未婚夫未得到手,但已經樣樣都唔做,唉!

男爵府

trenycebaby 發表於 18-12-29 09:28

都啱既

JM,你要處理既問題好多。首要搞先既係你同老公要唔要行落去,決定前要考慮你既經濟能力同居住問題是否能搞得掂你同三個女兒。

至於呢個外國男,唔急搞,亦唔難搞,景觀其變先啦!

男爵府

你e句幾啱,欠錢既人都係冇咩底線

男爵府

shannon_fky4186 發表於 18-12-29 09:41
JM,你要處理既問題好多。首要搞先既係你同老公要唔要行落去,決定前要考慮你既經濟能力同居住問題是否能 ...

佢都冇得選擇啦
佢吾住喺度邊有飯食,所以我都好後悔,以為佢會改,原來係吾會
我吾敢打草驚蛇同佢提出分開,因為外國男只係得把口,都要睇下外國男知我環境後會點我再決定

男爵府

trenycebaby 發表於 18-12-29 09:49

佢都冇得選擇啦

如果你同佢離婚,佢連住同生活都搞唔掂,咁你要小心處理,因為佢分分鐘窮途末路就想唔開。

你好愛個外國男?

子爵府

trenycebaby 發表於 18-12-29 09:28

都啱既

如果他是壞人, 就是了解妳有沒有家人支持, 如果妳成家都是做警察, 佢未必落手.

逢係網友, 起碼談半年, 如果重覆的說話沒有破綻, 又長時間以妳為優先, 之後生活照及朋友/家人照都給妳, 再見埋視頻都對辦, 才考慮在港見面. 一齊控制要在妳手.

還有, 妳有3 個女, 不好來意的人, 小心他亦對妳的女不懐好意. 一切小心為妙.

如果妳們有機會進一步行埋(有機會與女兒單獨一起), 建議起碼女兒讀高中.

男爵府

小心wechat識既所謂外國人,到最後分分鐘係叫你滙錢比佢,到時佢地有10萬個理由。總知一講錢就閃啦!太多騙案啦

ada_fung    發表於 18-12-29 16:55

男爵府

shannon_fky4186 發表於 18-12-29 10:09
如果你同佢離婚,佢連住同生活都搞唔掂,咁你要小心處理,因為佢分分鐘窮途末路就想唔開。

你好愛個外國 ...

都會掛住架,但始終未真正認識,我英文吾算太好,佢叫我anytime can call him 會同我practice

男爵府

bestgood 發表於 18-12-29 10:16
小心wechat識既所謂外國人,到最後分分鐘係叫你滙錢比佢,到時佢地有10萬個理由。總知一講錢就閃啦!太多騙 ...

哦~所以真係要上黎了解下
始終佢又吾似其他人咁講兩句就話要行埋,佢咁我覺得仲怪,至於錢,佢話自己係機師,我諗我仲窮過佢

子爵府

畀面勳章

回覆 trenycebaby 的帖子

你對對方都唔老實,又怎能要求對方唔呃你?你有老公,又有三個女,應該都唔係細,
你數到自己個老公咁差,但也不能合理化你現在的行為,
唔好再發夢了。。現在你應解決你的家庭問題,而且老實告訴老外你已婚及有三女,不應在問題上加問題,自尋煩惱

男爵府

jeremylui83 發表於 18-12-29 10:35
回覆 trenycebaby 的帖子

你對對方都唔老實,又怎能要求對方唔呃你?你有老公,又有三個女,應該都唔係細 ...

我係想見到面至講
我可能會問佢幾時會飛黎香港

首頁
12345...10

尾頁

跳至