懷孕用邊隻洗頭水好?葉酸買邊隻好?

ahyana3a
|
啱啱聖誕嗰排發現有咗,想知大肚婆要轉用邊隻洗頭水好?同埋大肚婆係咪唔可以日日洗頭㗎 ?唔使頭又好笠喎⋯⋯我平時差唔多日日都要洗頭㗎(emoji)
上網睇到好多人話葉酸要懷孕前食嘅,但係我最近先發現懷孕依家食會唔會太遲?同埋如果食嘅話應該邊隻牌子會好啲呀?麻煩各位姊妹解答!謝謝(emoji)(emoji)
musiccisum
|
ahyana3a 發表於 18-12-29 18:52
啱啱聖誕嗰排發現有咗,想知大肚婆要轉用邊隻洗頭水好?同埋大肚婆係咪唔可以日日洗頭㗎 ?唔使頭又好笠喎 ...

點解唔可以日日洗頭嘅?我日日洗
bobabae
|
啱啱聖誕嗰排發現有咗,想知大肚婆要轉用邊隻洗頭水好?同埋大肚婆係咪唔可以日日洗頭㗎 ?唔使頭又好笠喎 ...

日日洗冇問題 我用呢隻洗頭水 覺得好好 hktv mall 有

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
我要做媽媽
|
洗頭水我冇換,都係用懷孕前既,而且我都係日日洗頭。葉酸既話,你而家開始食喇
ahyana3a
|
我要做媽媽 發表於 18-12-29 20:48
洗頭水我冇換,都係用懷孕前既,而且我都係日日洗頭。葉酸既話,你而家開始食喇 ...

葉酸有咩牌子可以介紹下?
ahyana3a
|
musiccisum 發表於 18-12-29 19:56
點解唔可以日日洗頭嘅?我日日洗

D老人家話吾可以日日洗,我都想知點解
ahyana3a
|
bobabae 發表於 18-12-29 20:32
日日洗冇問題 我用呢隻洗頭水 覺得好好 hktv mall 有

系咪咩髪質都岩用?我都易出油咖頭髮..
bobabae
|
ahyana3a 發表於 18-12-29 23:02
系咪咩髪質都岩用?我都易出油咖頭髮..

呢隻係乾旱頭髮用 佢牌子有好多唔同髮質用嘅洗頭水 可以睇睇

呢隻洗頭水好用因為:

No Sulfates
No Harsh Preservatives
PH Balanced
Vegan
Cruelty Free
No Parabens
Color Safe
No GMOs
No Phthalates
No Colors Added
Sustainably Sourced

EstrellaDamm
|

我兩胎都係懷孕後才開始食葉酸,兩個小朋友並無問題。

點解唔可以日日洗頭?有需要就洗啦。洗頭水唔會停留皮膚好耐,基本上冇咩所謂。
forum_user9
|
ahyana3a 發表於 18-12-29 22:59
葉酸有咩牌子可以介紹下?
最好陀b前開始食。 發現有bb要盡快食!!
我之前食GNC, 見家計會開,然後自己喺出面藥房買。
再之後食materna綜合維他命,有埋葉酸,咁冇特別再買第二隻牌子
葉酸你買400mcg-800mcg夠晒
ahyana3a
|
bobabae 發表於 18-12-29 23:22

呢隻洗頭水好用因為:

好啊唔該晒你嘅建議,我會再睇下
ahyana3a
|
EstrellaDamm 發表於 18-12-29 23:52
我兩胎都係懷孕後才開始食葉酸,兩個小朋友並無問題。

點解唔可以日日洗頭?有需要就洗啦。洗頭水唔會停 ...

咁你食開邊隻牌子嘅葉酸啊?
ahyana3a
|
forum_user9 發表於 18-12-30 00:06
最好陀b前開始食。 發現有bb要盡快食!!
我之前食GNC, 見家計會開,然後自己喺出面藥房買。
再之後食matern ...

你食完覺得GNC好定marterna好?點解會轉既?
EstrellaDamm
|
ahyana3a 發表於 18-12-30 00:14
咁你食開邊隻牌子嘅葉酸啊?

嗰時醫生開畀我的,唔知牌子。
lolitaloves
|
ahyana3a 發表於 18-12-30 00:16
你食完覺得GNC好定marterna好?點解會轉既?

頭3個月 1-11週6 食GNC 葉酸 400mcg
12週開始食marterna 就唔需要再食葉酸
chubillmama
|
bobabae 發表於 18-12-29 23:22

呢隻洗頭水好用因為:

請問係邊隻牌子?
YUNDING
|
ahyana3a 發表於 18-12-29 23:01
D老人家話吾可以日日洗,我都想知點解

可能怕凍親感冒啩
Albee.Ng
|
可以日日洗頭阿!
我都係懷孕先開始食葉酸 , 你去私家睇醫生 / 母嬰院佢會比葉酸你
bobabae
|
chubillmama 發表於 18-12-30 09:04
請問係邊隻牌子?

Petal Fresh, HKTV mall/iherb/Apita 都有
我要做媽媽
|
回覆 ahyana3a 的帖子

葉酸我果時候系醫生開俾我架,唔系好記得牌子喇