母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

食Materna 便秘,有冇咩介紹?

大宅

我2胎都無食咩補充品,均衡飲食就好夠,唯一要補充既係鈣,因為第一胎完全無補鈣,之後一直有腰痛既問題,直到喂左6個月奶先識食鈣片,食左就無腰痛,第二胎一直都食住鈣片,由陀住食到宜家細女出世已經3個月,一直都無腰痛。所以喂人奶真係要補鈣。仲有第一胎生完之後勁甩頭髮,今次第二胎食左鈣片無甩頭髮問題。

大宅

Ballz 發表於 18-12-31 03:12
我2胎都無食咩補充品,均衡飲食就好夠,唯一要補充既係鈣,因為第一胎完全無補鈣,之後一直有腰痛既問題, ...

邊隻鈣片好?係咪要揾哺乳媽媽嗰啲?定普通都得?

大宅

馬騮山寨主 發表於 18-12-31 11:16
邊隻鈣片好?係咪要揾哺乳媽媽嗰啲?定普通都得?

無所謂。我買普通果d.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

食番剩左果d 鈣片同埋materina ,其餘只係食多有益食物。

禁止訪問

大宅

馬騮山寨主 發表於 18-12-29 18:54
食Materna 便秘,有冇咩介紹?
呢隻我產後都有食咗一排先停,如果會便秘嘅話可以試試食d西梅幫助排便

別墅

Ballz 發表於 18-12-31 03:12
我2胎都無食咩補充品,均衡飲食就好夠,唯一要補充既係鈣,因為第一胎完全無補鈣,之後一直有腰痛既問題, ...

你食邊只鈣?我2⃣️胎又腰痛又甩頭發

大宅

wendylei88 發表於 19-1-24 01:47
你食邊只鈣?我2⃣️胎又腰痛又甩頭發

我見邊隻有特價就買果隻,無指定。睇番你係中意食丸仔定就咁咬碎吞服啦。。不過我有選鈣加維他命d 果d 鈣片,維d 係幫助身體吸收鈣既。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊