有冇好用粉底推介

joey_bear
|
想買一支long lasting,唔容易脫妝嘅粉底液,請問有冇好嘅推介?budget大概HKD600以下,開架品牌都可以。
bonbonlush
|
貴:Estee lauder double wear
平:kiko 有隻黑色樽唔記得邊條line

joey_bear
|
bonbonlush 發表於 18-12-29 23:30
貴:Estee lauder double wear
平:kiko 有隻黑色樽唔記得邊條line

EL double wear會唔會變黃?
BlairHo_2015
|
joey_bear 發表於 18-12-29 23:45
EL double wear會唔會變黃?

我用double wear會爆粒粒。。
joey_bear
|
BlairHo_2015 發表於 18-12-30 00:05
我用double wear會爆粒粒。。

我都系容易爆粒粒嘅膚質
bonbonlush
|
冇變黄呀,lunch 後我有用粉餅補下,
我年纪近四十了,就冇粒粒問題,
但都係油性皮膚
joey_bear
|
bonbonlush 發表於 18-12-30 00:12
冇變黄呀,lunch 後我有用粉餅補下,
我年纪近四十了,就冇粒粒問題,
但都係油性皮膚 ...

唔該曬你!或者我去專櫃試下色先
mimorjai
|
joey_bear 發表於 18-12-29 23:02
想買一支long lasting,唔容易脫妝嘅粉底液,請問有冇好嘅推介?budget大概HKD600以下,開架品牌都可以。:y ...

dior capture totale
katrinapoon
|
Nars
細細聲
|
貴: dior forever ; covermark 草本

平: catrice
摩登姑娘
|
GA同Dior都吾錯
olivia0815
|
GA好貼面,但價錢剛過你budget$30
joey_bear
|
細細聲 發表於 18-12-30 10:52
貴: dior forever ; covermark 草本

平: catrice

Dior forever 同 Covermark我都未試過,不過聽好多人講話好,其實邊隻好用d?
soy_mama
|
joey_bear 發表於 18-12-30 11:45
Dior forever 同 Covermark我都未試過,不過聽好多人講話好,其實邊隻好用d?

我用covermark到下午會變暗,dior無呢個問題
不過我覺得dior一上面會偏黃少少
liuma
|
olivia0815 發表於 18-12-30 11:31
GA好貼面,但價錢剛過你budget$30

請問邊款會啱混合偏乾皮膚?同埋你配邊隻碎粉用呢?
olivia0815
|
liuma 發表於 18-12-30 13:15
請問邊款會啱混合偏乾皮膚?同埋你配邊隻碎粉用呢?

我用Maestro因為我化好淡妝,唔再上碎粉
出街就用shiseido粉餅補妝
candy32
|
我用dior唔錯
karenkatte
|
以前用貴, 而家用平, 網上訂一隻Almay lasting makeup 幾好, 我覺得好過fit me, Kate 同 relvon
zyrtec
|
mimorjai 發表於 18-12-30 01:58
dior capture totale

氧化變暗到錯哂
mimorjai
|
zyrtec 發表於 18-12-30 15:47
氧化變暗到錯哂

幾夾我,用左6支了,白白滑滑一整日。你用咩make up base?