急救:防曬措施/巳出斑

addicted
|
身在澳洲4/5天,曬到呢....去完沙灘動物園后,驚見斑「浮面」!請問我是否要搽不夠,用elta MD 上面,Anessa 身, 要搽厚D?4小時補一次?.....我有咩可以做?.....係米Anessa上面好d, 因爲50SPF PA+++
lalalumlum
|
唯有勤力補防曬
冇辦法,澳洲好曬。
asweetmom
|
anessa金搽面,最少逢2小時補搽。
addicted
|
asweetmom 發表於 18-12-30 21:56
anessa金搽面,最少逢2小時補搽。

Ok thanks!! 金可以防黑?
addicted
|
lalalumlum 發表於 18-12-30 21:54
唯有勤力補防曬
冇辦法,澳洲好曬。

Thanks! Still have goldcoast to go....
lalalumlum
|
addicted 發表於 18-12-31 07:22
Thanks! Still have goldcoast to go....

我上次就係去Goldcoast, 防曬、開傘、帶帽,三樣做齊,回港一樣黑咗。
IloveJJ
|
addicted 發表於 18-12-31 07:22
Ok thanks!! 金可以防黑?

我上次去澳洲也有用Anessa金,我會密密補防曬,我用Anessa噴霧補。
IloveJJ
|
仲有每晚回酒店做舒緩mask
tracy_lui
|
lalalumlum 發表於 18-12-31 15:22
我上次就係去Goldcoast, 防曬、開傘、帶帽,三樣做齊,回港一樣黑咗。

我覺得陽光喺地面會反射,戴口罩係咪更加好呢?
addicted
|
IloveJJ 發表於 18-12-31 17:46
仲有每晚回酒店做舒緩mask

Yes I did but only moisture , not 美白mask
lalalumlum
|
tracy_lui 發表於 18-12-31 20:26
我覺得陽光喺地面會反射,戴口罩係咪更加好呢?

唔知關唔關澳洲最接近大氣層穿個洞事?