0-6個月

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

2024年龍年勳章

回覆樓主:

要逼佢食奶嘴。狂喊都要塞個奶嘴比佢,喊多幾晚就會食架拉。我個仔又係,開頭係都要食手吾食奶嘴,我逼佢食奶嘴,喊都要食,佢喊左好多晚,之後就食返奶嘴了。佢依家都會食手,不過比奶嘴佢佢就食奶嘴。

別墅

回覆 913189396 的帖子

多謝分享成功例子!佢食到有隻手指好似發炎 腫腫地我想問咁你個b係咪依家半夜醒就啜手指,臨訓食奶咀?

依幾日用巾包佢手等佢食唔到手,喊就比奶咀,唔要一陣再比

大宅

2024年龍年勳章

Ludacris 發表於 19-1-1 15:53
回覆 913189396 的帖子

多謝分享成功例子!佢食到有隻手指好似發炎 腫腫地我想問咁你個b係咪依家半夜醒就 ...

半夜如果醒左會食手指,有時我攰就吾理佢,有時我會滅返佢只手出黎,塞個奶嘴佢。
我b已經啜慣左手指,所以就算依家肯食奶嘴,無奶嘴時佢都會習慣性擺只手入口啜
真係滅吾甩啜手指尼個問題。
好彩我早逼佢食奶嘴,佢只手指都無發炎問題,因為我一見佢啜手就即刻比個奶嘴佢。佢依家見到奶嘴都會主動張嘴食。

複式洋房

我囡都係呀!三個月濕疹大爆發。睇左2次兒科搽類固醇都唔得,皮膚好乾好乾。搽好多野都唔得。日日睇住佢皮膚一日差過一日流曬黃水,真係好心痛好大壓力。我都係用包被由朝包到晚。。睇少陣,都俾佢鬆到手都尼r....最後好彩睇左皮膚科黃醫生,好左8,9成。雖然仲有d,但見到阿囡有覺好訓,個心都定d。醫生話阿囡流曬黃水其實已經係發炎中(中至嚴重之間濕疹)。

男爵府

Ludacris 發表於 18-12-31 15:30
回覆 freshrose 的帖子

佢唔肯咬 淨係想啜手

我仔都系好鐘意啜手指,擦埋好苦既手指水照食
我買好多牙膠比佢,咬咬下又系鐘意手指
所以我都放開算lu...會繼續試下比奶咀,吾得都無法

別墅

牛年勳章

KayiCheung 發表於 18-12-31 03:13
我媽一向吾比bb食手,我係道我就會比bb食
bb都好醒,知道邊個比佢食,邊個吾比
我媽見到佢想食就會扮打下 ...

唔好意思見到依句真係忍唔住想留個言 >>> 邊個想食手呀?
有聲架

禁止訪問

別墅

回覆 BbKanJan18 的帖子

可唔可以PM醫生資料?想帶女女去睇下呀,thanks!!

別墅

回覆 luffie 的帖子

我都想講依幾日我個腦係咁loop到依句😂真係有聲

別墅

回覆 bbbchoco 的帖子

唉手指實係好深既毒癮⋯⋯

複式洋房

Ludacris 發表於 19-1-1 18:46
回覆 BbKanJan18 的帖子

可唔可以PM醫生資料?想帶女女去睇下呀,thanks!!

pm(emoji)‍♀️

翡翠宮

BB防敏心得分享勳章

媽媽辛苦喇,希望BB快D好返。新年快樂。

別墅

回覆 haha748494 的帖子

新年快樂,多謝你既祝福

禁止訪問

公爵府

Ludacris 發表於 18-12-31 17:39
回覆 KayiCheung 的帖子

唉 我包住佢都失手,但長遠咁唔係辦法大人冇心機冇精神情緒差,直接影響埋bb

如果咁真係要打手仔喇,成日咁細菌好多,可唔可以試下揾個bb仔手套俾佢戴住,可能佢咀到唔爽,就唔咀喇

別墅

回覆 hoganbaby 的帖子

佢照食到濕晒,識除左佢同埋照磨面丫

禁止訪問

洋房

我仔仔而家4個月,當佢3個月時都係食手食到出濕疹,成面都紅哂,搽左醫生類固醇藥膏好左一陣又差返。
最後我睇左另一個兒科醫生,佢啲藥膏冇類固醇,bb 搽左幾次面仔好返,之後我就keep 住搽paxbaby,so far 而家都幾好。
你有需要我pm 醫生名俾你,希望你bb 都快啲靚返。

別墅

回覆 Glokbb 的帖子

Please pm dr name >< thx

首頁

尾頁

跳至