親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-14 11:59
返左嚟啦. 因為一直忙家庭野同其他工作懶到唔想再 update..

夜晚行程重點去超市掃貨. 我去左附 ...

Sky Garden 必定要去(要上網預約) 機扶成個倫敦範圍都可以睇曬 裡面好靚, 好值得!

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-14 12:03
Sky Garden 必定要去(要上網預約) 機扶成個倫敦範圍都可以睇曬 裡面好靚, 好值得!

係 outlet 最開心執到筍野, 就係呢對 Adidas Tennis Hu 波鞋 最後一對啱碼數, 開心死

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-14 12:07
係 outlet 最開心執到筍野, 就係呢對 Adidas Tennis Hu 波鞋 最後一對啱碼數, 開心死

幫我老公係 Outlet 買左少量運動衫, 褲都好抵買. 曼聯波衫必入! 另幫阿囡買左套 Nike 運動套裝價錢仲貴過我幫老公買果 D (有少許偏心) 建議如時間足夠, 行程上一定要安排行 Outlet.
必購 No.7 䕶膚品同 NUROFEN 感冒藥

男爵府

sadsam 發表於 19-1-11 14:35
回覆 CaCa0919 的帖子

我上次去,一行5人,一心想食佢地D龍蝦,點知佢地話賣哂,果時係中午,但我地檯後面 ...

真心 Burger & Lobster 嘅龍蝦真係做得好出色
佢話賣曬都無計. 唔緊要啦! 下次再有機會一定可以食到.

男爵府

bosch 發表於 19-1-14 11:44
樓主返黎未?

仲有冇去其他地方玩呀?

Updated. 唔好齋睇, 比 D 反應嚟好喎

侯爵府

請教樓主,你去邊個 outlet?

男爵府

Chole 發表於 19-1-14 14:47
請教樓主,你去邊個 outlet?

London Designer Outlet, Wembley Park 站落車, 沿 Underground 站口出, 一直行會經過 Novotel Hotel 再行會見到有一間新起嘅商場, 裡面好似話係 food court 嚟, 望入商場裡面 D 燈光紅紅粉粉色嘅. 無幾耐會經過 Sainsbury's, Warren's Bakery 同 library, 再過對面馬路一直行入去就會見到我所講嘅 Outlet.

侯爵府

CaCa0919 發表於 19-1-14 16:08
London Designer Outlet, Wembley Park 站落車, 沿 Underground 站口出, 一直行會經過 Novotel Hotel 再行 ...

多謝你詳細說明,我只識去Bicester ,下個月去可以加埋呢個outlet 啦!

Thank you !

男爵府

Chole 發表於 19-1-14 16:11
多謝你詳細說明,我只識去Bicester ,下個月去可以加埋呢個outlet 啦!

Thank you !

絕對可以

預祝你有個愉快旅程

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-14 16:11
絕對可以

預祝你有個愉快旅程

分享埋 Outlet 裡面 Haribo 旗艦店嘅相. 我當時買嘅糖做緊3包 £5. 有大大盒裝, 有普通包裝, 亦有 Haribo 精品買. 我地果日行完 Outlet 去左上層嘅 Nando's 食雞. 平價版嘅雞肉店, 英國好普遍, 味道都唔錯! 你可以參考下.

侯爵府

Thank you JM!

琥珀宮

畀面勳章

CaCa0919 發表於 19-1-14 12:20
幫我老公係 Outlet 買左少量運動衫, 褲都好抵買. 曼聯波衫必入! 另幫阿囡買左套 Nike 運動套裝價錢仲貴過 ...

NUROFEN 感冒藥 好正架?幾錢呀?

男爵府

littlesister 發表於 19-1-14 19:04
NUROFEN 感冒藥 好正架?幾錢呀?

我買果隻係 Cold & Flu. 唔係 Express. 我呢隻好似要5磅幾. 總之記得唔過6磅定7磅嘅. 好平! 呢個牌子藥一直係英國都好受歡迎, 我同屋企人以前係英國時都係食佢. 之後我返左香港, 都會叫我屋企人返香港時帶 D 返嚟比我. 佢分好多種針對性, 一般感冒藥又有, 速効特快又有, 專針對傷風感冒又有, 就咁止痛都有. 價錢都會因應藥嘅特性同粒數有所唔同. 你買時自己留意下. 你去 Pharmacy 買又得去 Boots 買都得. 隨自己方便!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

CaCa0919 發表於 19-1-14 12:07

對鞋好靚, 仲要減到咁平! 呢d 機會從來都冇我份.

男爵府

bosch 發表於 19-1-15 08:43
對鞋好靚, 仲要減到咁平! 呢d 機會從來都冇我份.

其實我已經晏左去 outlet, 下畫3點幾先去到血併. 見 D 人好早買完走人. 我去到 outlet 睇啱左嘅衫, 褲, 裙, 鞋大部分都斷左碼, 係對波鞋咁啱見到個款自己鐘意, 但架上淨返4對, 兩對40號, 兩對38號, 其中一對38號比人開左盒, 一隻鞋飛左係鞋盒邊, 我買果對好彩原原整整咁放係鞋盒裡面, 無擺亂, 即拎上手試, 見啱碼即拎去比錢 比完錢開心到不得了. 呢 D 款係香港邊到會買到咁平

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-15 09:46
其實我已經晏左去 outlet, 下畫3點幾先去到血併. 見 D 人好早買完走人. 我去到 outlet 睇啱左嘅衫, 褲, 裙 ...

請問可唔可以介紹倫敦一啲有得玩嘅景點呀?

我淨係知windsor 有legoland, peppa pig 有個theme park。夏天去有冇water park 之類呢?仲有冇其他嘢玩? 謝謝

男爵府

muimui2 發表於 19-1-15 22:34
請問可唔可以介紹倫敦一啲有得玩嘅景點呀?

我淨係知windsor 有legoland, peppa pig 有個theme park。夏 ...

Pepper Pig 同 Legoland Windsor 可以放係行程上. 你可以 join Klook one day tour 去埋哈利波特影城. 或者唔嫌麻煩可以自己塔車去, 自己買飛入場都得. 我之前計劃 join 佢地, 但 booking 時發現我地行程日期就唔到, 佢7號先比預約. 可能元旦假期期間唔開啦. 唔好意為影城係倫敦好近, 坐一程車都要成個幾鐘頭. 整個行程連坐車需花7個鐘時間. 字數有限, 要分段打..

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-16 07:51
Pepper Pig 同 Legoland Windsor 可以放係行程上. 你可以 join Klook one day tour 去埋哈利波特影城. 或 ...

另外, 如果撞啱冬季去倫敦仲可以好似我咁去 Hyde Park 嘅 Winter Wonderland 玩下機動遊戲(小朋友玩嘅機動遊戲, 大人都玩得, 但玩開嘅可能會覺得唔夠刺激性) , 溜冰, 行下聖誕市集. 有細小嘅小朋友同行可以考慮去 Westfield London 嘅 Kidzania, 佢係 new-role playing park 嚟. 可以塔 underground 係 Shepherd's Bush station 落車.

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-16 07:51
另外, 如果撞啱冬季去倫敦仲可以好似我咁去 Hyde Park 嘅 Winterland 玩下機動遊戲(小朋友玩嘅機動遊戲, ...

唔怕遠或者自駕, 另外倫敦仲有一個大型 theme park 係好好玩嘅, 叫 Chessington World of Adventures. 我以前係英國時去過玩, 不過當時係我親戚揸車帶我去玩. 呢到比較偏遠偏入, 可能只可以揸車先可以到. 只係比多少少資料你作參考. 另外, Sea Life London Aquarium 都好啱小朋友去 explore. 水族館係 London Eye 旁邊好易去同搵. 如果想打卡影相, 欣賞下風景可以去睇埋巨石陣. 係倫敦睇歌劇都係一個好好嘅選擇, 好好嘅體驗, 但未必適合小朋友.

男爵府

CaCa0919 發表於 19-1-16 07:52
唔怕遠或者自駕, 另外倫敦仲有一個大型 theme park 係好好玩嘅, 叫 Chessington World of Adventures. 我 ...

以上推介純個人覺得好啱一家大小係倫敦玩嘅好地方. 希望幫到你

首頁

尾頁

跳至