親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-16 07:56

以上推介純個人覺得好啱一家大小係倫敦玩嘅好地方. 希望幫 ...

多謝哂你呀,資料好豐富。

暑假會去2個星期,頭一星期佢哋上day camp, 尾一星期先去玩。心目中都預算左去peppa pig 同 legoland, 多謝你介紹嘅kidzania 同aquarium, 佢哋會鍾意。

musical 都想睇,佢哋7歲9歲,希望揾套合適嘅。

巨石陣就未必去,太遠喇,佢哋又未係好識欣賞風景。但會帶佢地去oxford, 感受下學術氣氛。

男爵府

muimui2 發表於 19-1-16 08:11

暑假會去2個星期,頭一星期佢哋上day camp, 尾一星期先去玩。心目中都預算左去 ...

不用客氣
去 Oxford 會係好好嘅行程選擇

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-16 08:18
不用客氣

想問下如果去harry potter studio 揸車泊唔泊到車? 因為我哋住Brentford 嗰邊,為方便佢哋返summer school 會租車。google 過由住處揸去harry potter studio 只需30分鐘 (搭車要1個鐘),但唔肯定harry potter studio 有冇得泊車。

男爵府

muimui2 發表於 19-1-16 08:31
想問下如果去harry potter studio 揸車泊唔泊到車? 因為我哋住Brentford 嗰邊,為方便佢哋返summer school ...

https://youtu.be/G3-Mr1t5OIg

Car parking is provided free of charge outside the studio tour. 只要 booking confirmation ready to show 比 car park 職員睇就可以 enter. 可以參考上面影片教學

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-16 08:39
https://youtu.be/G3-Mr1t5OIg

Car parking is provided free of charge outside the studio tour. 只要 ...

thanks a lot

別墅

muimui2 發表於 19-1-16 08:31
想問下如果去harry potter studio 揸車泊唔泊到車? 因為我哋住Brentford 嗰邊,為方便佢哋返summer school ...

請問小朋友會上什麼 summer school? 可以喺咩途徑報名? thanks!

珍珠宮

CaCa0919 發表於 19-1-16 08:18
不用客氣

去Cambridge, 這幾年帶小朋友出遊,會去吾同地方的大學參觀

大宅

muimui2 發表於 19-1-16 08:11

暑假會去2個星期,頭一星期佢哋上day camp, 尾一星期先去玩。心目中都預算左去 ...

請問 day camp 在哪報名? for 甚麼年紀 ?
唔該晒!

大宅

pc39 發表於 19-1-17 08:30
請問 day camp 在哪報名? for 甚麼年紀 ?
唔該晒!

summer day camp 我自己上網揾,唔係經香港嗰啲,因為我只想小朋友輕輕鬆鬆上下day camp, 唔想boarding, 所以普遍經香港嗰啲唔岩。

而家報呢間我都唔知好唔好,揾唔到啲咩comment, 無乜人分享,但我見佢地點不錯,年齡要求岩,就試下law,所以我唔敢亂介紹俾人呀。

大宅

muimui2 發表於 19-1-17 08:36
summer day camp 我自己上網揾,唔係經香港嗰啲,因為我只想小朋友輕輕鬆鬆上下day camp, 唔想boarding, ...

明白,唔該晒!
請問如何上網搵? 打甚麽 question 去 search? 麻煩賜教!

大宅

pc39 發表於 19-1-17 14:48
明白,唔該晒!
請問如何上網搵? 打甚麽 question 去 search? 麻煩賜教!

你試下search "uk summer camp", 我都揾到好幾個local 搞嘅,年紀地點各有不同,有啲最少上1week, 有啲3日都得。有啲上半晝,有啲全日。

大宅

muimui2 發表於 19-1-17 15:02
你試下search "uk summer camp", 我都揾到好幾個local 搞嘅,年紀地點各有不同,有啲最少上1week, 有啲3日 ...

明白晒,唔該晒!

象牙宮

2021可愛聖誕B勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

大宅

請問買電話咭or wifi蛋好些?Call Uber方便嗎?

男爵府

bbpoon 發表於 19-1-19 14:22
請問買電話咭or wifi蛋好些?Call Uber方便嗎?

係英國我自己無call 過 Uber. 全程塔 Underground+用腳行路咋! 所以比唔到 comment 你.

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-19 15:20
係英國我自己無call 過 Uber. 全程塔 Underground+用腳行路咋! 所以比唔到 comment 你.
...

知道,到時去到我諗都是搭underground多。Thanks

大宅

CaCa0919 發表於 19-1-19 15:20
...

多謝分享! 我地3月中會去, 請問你有冇買什麼travel card呀, 2for1景點嗰d? 我仲未攪得掂邊樣抵d... 另外, Harry Potter網上已買唔到飛, 可能只可幫襯貴好多嗰d巴士團...

男爵府

Metro11 發表於 19-1-27 21:56
多謝分享! 我地3月中會去, 請問你有冇買什麼travel card呀, 2for1景點嗰d? 我仲未攪得掂邊樣抵d... 另外, ...

我無買任何 travel card 呀. 全個旅程只係靠張 oyster card , 好方便. 遠少少去 Windsor Castle 都係去到火車站買飛仔直接上車. 需唔需要 travel card 好睇個人, 你認為 travel card 可以連埋去D景點, 塔underground/巴士有著數就買佢. 真係睇自己需唔需要. 我個人因為唔鍾意計嚟計去, 嫌麻煩, 我最緊要方便自己嘅啫!

Harry Potter 影城咁快無飛買啦? 又難怪嘅, 咁熱門嘅旅遊地方實難買飛. 你係自己塔車/揸車, 自己買飛去? 其實可以 join one day tour 果喎! 起碼唔洗煩買飛, 塔車. 係 London 某一指定地點 join 上車, 直接到 Harry Potter 影城.

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

諗緊再去hea玩
同c6講去中歐/東歐佢又話興趣不大, 真係諗幵簡單啲去個英國搭車玩就算

男爵府

TMC3012 發表於 19-1-28 08:09
諗緊再去hea玩
同c6講去中歐/東歐佢又話興趣不大, 真係諗幵簡單啲去個英國搭車玩 ...

倫敦hea玩真係好ok 我都鼓勵你去行返一轉 諗諗佢啦!

首頁

尾頁

跳至