港珠澳大橋

jandk
|
kelvin1206 發表於 19-1-8 12:43
去到東涌仲要駁腳先到口岸, 搭完金巴又要駁腳先有發財車

如果住港島或九龍既一定會搭番船, 要入 ...

本身月尾都想港珠澳大橋去澳門,但我由屋企出發的士到碼頭15mins搭船到澳門1hrs左右,都係1.5hrs,但見其他jm荃灣出發都要2.45 hrs, 仲要東涌轉車再轉金巴再轉巴士,我諗我都係搭返船過澳門快同方便好多
bb2
|
jandk 發表於 19-1-18 01:34
本身月尾都想港珠澳大橋去澳門,但我由屋企出發的士到碼頭15mins搭船到澳門1hrs左右,都係1.5hrs,但見其 ...

當景點去一次睇下
ttjl7
|

MonsieurL
|
babykennus
|
tammykam01 發表於 19-1-1 00:29
今天從東涌乘搭B6去口岸過關,方便快捷,沒有人排隊等金巴,上車金巴後,只用了四十五分鐘,就到了澳門口岸 ...

1/1是公眾假期都咁暢順 是否一早崗發呢?
tammykam01
|
babykennus 發表於 19-1-19 00:24
1/1是公眾假期都咁暢順 是否一早崗發呢?

我是約下午4時離開澳門,很暢順,車等人。
kayanpon
|
 請問喺咪24小時通關?Thx
pat614
|
今日0905上a41, 去到大馬路係1330,回程就好快
tammykam01
|
kayanpon 發表於 19-2-8 17:01

未試過,看官方網站。
tammykam01
|
pat614 發表於 19-2-8 22:44
今日0905上a41, 去到大馬路係1330,回程就好快

聽聞今天等候金巴的時間很長,過關擠塞。
lovelycatcat
|
kayanpon 發表於 19-2-8 17:01

係,但半夜班次較疏
pat614
|
tammykam01 發表於 19-2-8 23:52
聽聞今天等候金巴的時間很長,過關擠塞。

係,過澳門以為可以用機過關,原來5得又排左陣
kayanpon
|
lovelycatcat 發表於 19-2-9 01:18
係,但半夜班次較疏

Thx!!