上眼皮鬆弛,有冇辦法收番緊?

lovejoey
|
情況類似楊千嬅咁,上眼窩凹, 令成個人到老左好多,除左割眼皮,有冇人試過其他方法成功收緊同令上眼窩飽滿番?
jesswu
|
因為脂肪同骨膠原流失所以凹……
jm本身是眼深的嗎?
我本身眼唔深,年紀大左(45+)都深左,都係因為骨膠原流失……
聽說要打針先得
babybabywanted
|
lovejoey 發表於 19-1-1 10:55
情況類似楊千嬅咁,上眼窩凹, 令成個人到老左好多,除左割眼皮,有冇人試過其他方法成功收緊同令上眼窩飽滿番 ...

Thermage
ktang0
|
情況類似楊千嬅咁,上眼窩凹, 令成個人到老左好多,除左割眼皮,有冇人試過其他方法成功收緊同令上眼窩飽滿番 ...

可以試吓做thermage, 聽聞做眼皮提升好得
lovejoey
|
jesswu 發表於 19-1-1 11:26
因為脂肪同骨膠原流失所以凹……
jm本身是眼深的嗎?
我本身眼唔深,年紀大左(45+)都深左,都係因為骨膠原 ...

老左愈來愈深,但上眼皮位都可以打針?
R_P0505
|

我都想知
jesswu
|
lovejoey 發表於 19-1-1 12:15
老左愈來愈深,但上眼皮位都可以打針?

我都係聽人講,可以眼側邊注射泵番漲……
我開始有少少凹,希望不會越來越嚴重……
jm你好凹咩?如果唔太誇由佢喇
lovejoey
|
jesswu 發表於 19-1-1 15:07
我都係聽人講,可以眼側邊注射泵番漲……
我開始有少少凹,希望不會越來越嚴重……
jm你好凹咩?如果唔太 ...

好凹呀,比人感覺好無精神咁
jesswu
|
lovejoey 發表於 19-1-1 18:47
好凹呀,比人感覺好無精神咁

我睇番資料,有jm打透明質酸,好似打一次可維持8個月至1年咁上下,利用透明質酸填充凹陷位,改善眼窩凹陷情況……
不過我見d人話打眼好難,一定要找個好有經驗的醫生先得,可能技術問題唔係個個打得好。
我對打針毫無認識的,亦唔敢試 係見人討論如何改善凹眼就有興趣做定資料搜集……
另外我亦見有jm做自體脂肪填補……不過好易吸收番曬,話填完唔夠半年打回原型,使左幾皮野但keep得3幾個月