懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

民房

YYC324 發表於 19-1-1 11:39
有無JM同我一樣懷孕初期(6weeks)個胃好唔舒服,成日頂頂下,消化唔到食物咁,但又肚餓食唔到?

真係好辛 ...

我由week5開始已經有,宜家week10依幾朝嘔黃膽水,一餓就想嘔,食完又想嘔,好厭世

複式洋房

我而家5w,有胃頂頂同扯住扯住陰陰痛,多左分泌物偏黃,暫時未想嘔

男爵府

YYC324 發表於 19-1-1 11:39
有無JM同我一樣懷孕初期(6weeks)個胃好唔舒服,成日頂頂下,消化唔到食物咁,但又肚餓食唔到?

真係好辛 ...

初期係最難熬的時候

男爵府

Makiyobon 發表於 19-1-5 22:50
我而家5w,有胃頂頂同扯住扯住陰陰痛,多左分泌物偏黃,暫時未想嘔

係會扯住痛嘠

複式洋房

回覆 YYC324 的帖子

me too haha , 吾知點好DRY 條利好鞋TIM

複式洋房

回覆 JUDYCHAN1221 的帖子

我就係因為我媽老薑鱗奶蓮子燉花膠俾我食,我聞到已經想嘔,不過驚俾媽鬧隔硬食左1半,到第二日嘔晒D吾知咩出黎,先估緊係咪有左右,再去睇醫生先知自己有左!

大宅

我呢家都係朝早起身會嘔黃膽水,太飽又會想嘔,個胃成日好漲,頂住頂住咁。半夜又會肚餓,但明明係覺得個肚好漲,係唔想食嘢㗎食咩都口淡淡咁,不過諗起作嘔作悶啫係代表bb健康成長緊,就唔覺得辛苦喇

複式洋房

YYC324 發表於 19-1-2 10:30
我都係,全日只想訓係床,一諗食野就反胃。

我都係咁, 而家十週 唔知幾時會過咁累 咁反胃的日子

珍珠宮

回覆樓主:

我都係,依加8w,明明就覺好肚餓,但係食兩啖已經反胃,一係食完好似消化唔到咁~
不過我最近食下橙、車厘子、蘋果、啤梨等,覺得有舒服D!

大宅

marmimoo 發表於 19-1-1 21:41
有呀,仲一聞到油煙味同魚想反胃

我都係

大宅

做個靚太 發表於 19-1-19 15:34
我都係,依加8w,明明就覺好肚餓,但係食兩啖已經反胃,一係食完好似消化唔到咁~
不過我最近食下橙、車厘子 ...

食吾落飯 唯有食隻橙食個蘋果頂下肚

首頁

尾頁

跳至