婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

62都係叫我"阿邊個",我唔會應,但明知佢係叫我,可能佢唔記得我叫咩名啦,算啦,可以點啫

禁止訪問

公爵府

回覆樓主:

99什麼芝麻大小的事也記得,就是記不得心抱的名字.....當她忽然記得心抱名字的時候.....也是有求於你的時候,當你按照她的要求辦完事之後......她將再次忘記你的名字,依然叫你....阿邊個....

男爵府

有少少有感而發,我同C6拍左好多年(十幾年以上),岩係上年結婚, 即刻面口大變,好似我得罪左佢咁.....唔明做左奶奶真係要擺款?

大宅

qq媽媽咪 發表於 19-1-3 19:44
比我唔會應佢

X 2

公爵府

牛年勳章

樓主,奶奶得一個仔,其他是女嗎?+幾年,你老公看在眼裹,無幫口改變,你奶奶净係叫妳阿邊個,是因為妳從無對佢講,佢吾知,定他改變吾到就算呢?妳有無透露過老公,為你講公道話,细路仔凍吾凍,係模頸背,再加上每人涑吾凍的定義各不同,大不了,咪笑說,老公話穿咁多囉,另外,如果妳感到,有人故意挑戰,不防語氣堅定d, 什至捉d 小孩去冼手間,避一避,去看下魚缸,遲d 回來,話d 细路鐘意看魚,有時,自己可以找d 方法,令自己開心d 的,仲有,你老公係黃牌,你老公對妳好,奶奶亦吾敢蝦妳,老公係妳既,妳耍好好調教

公爵府

NodameB 發表於 19-1-1 17:48
我99講野叻,轉數快,個個人名都記得,只係我個名先醒唔起,識我10幾年有時仲叫我'阿邊個'。
每次見面一定 ...

唔鐘意咪少啲見,費事煩

男爵府

男家家境好好?佢呀媽係唔係覺得你高攀佢仔?

別墅

奶奶大部分都係咁架啦 只有識做同唔識做 你估真係當親生女 我奶奶係我背後叫左我十年「個隻野」第一次聽到佢係我背後咁叫我 我係響廁所擦緊牙 嬲到即刻衝出去拎袋走!奶奶就係一種對住你笑 背住你閙既一種生物 習慣下就得 唔岩嘴型咪見少d囉

複式洋房

佢經常性叫錯我個名做細新抱個名!!!
但有事要麻煩搵我…就識叫我個名…

侯爵府

笑得好勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛

回覆 Ming1818 的帖子

又係喎,佢地好愛做雙面人,在你面前客氣,但轉頭打比我阿媽數我的不是

珍珠宮

回覆 占妹 的帖子

你99正八婆, 咁你亞媽有冇鬧番佢

珍珠宮

NodameB 發表於 19-1-1 17:48
我99講野叻,轉數快,個個人名都記得,只係我個名先醒唔起,識我10幾年有時仲叫我'阿邊個'。
每次見面一定 ...

我都係「無名」既,之前仲叫家嫂,確定我唔追仔。連「職位」都無埋...

你點對我,我記得晒

珍珠宮

Ming1818 發表於 19-1-23 15:31
奶奶大部分都係咁架啦 只有識做同唔識做 你估真係當親生女 我奶奶係我背後叫左我十年「個隻野」 ...

大宅

認識瑞士牛牛第一回

anna59 發表於 19-1-25 13:28
回覆 占妹 的帖子

你99正八婆, 咁你亞媽有冇鬧番佢

我媽聽唔到,我亦唔會同佢講,費事佢唔開心。

洋房

比人誤會, 個心UP住UP住........

大宅

Ming1818 發表於 19-1-23 15:31
奶奶大部分都係咁架啦 只有識做同唔識做 你估真係當親生女 我奶奶係我背後叫左我十年「個隻野」 ...

值得嬲

大宅

crystal媽咪 發表於 19-1-1 19:42

我會選擇唔再面對

Me too

複式洋房

Cwindy 發表於 19-1-4 17:45
有少少有感而發,我同C6拍左好多年(十幾年以上),岩係上年結婚, 即刻面口大變,好似我得罪左佢咁.....唔明做左 ...

同我嗰隻一樣喎,未過門就笑騎騎,一結婚就對住我黑面,叫我阿邊個....
自問無得罪過佢....

呢 D 生物少見唯妙,有時間陪吓痛惜福你的家人仲好

複式洋房

MocoMoco 發表於 19-1-23 15:53
佢經常性叫錯我個名做細新抱個名!!!
但有事要麻煩搵我…就識叫我個名…

哈哈,我奶奶又係打俾我話找佢另一個新抱,我話你打錯,cut 佢線,好爽

首頁

尾頁

跳至