自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

複式洋房

同6299同住,有兩個小朋友!6299很窮,污穢,但幸好我是打工,不是経常對住6299,收入還可以請工人。62 有工做,但竟然問我和我工人借錢,甚至有幾次偷孫既零用錢,我也沒有出聲,忍!
99喜歡執垃圾,但不算嚴重,衞生常識差,我也忍!家中所有日用品,買餸錢,工人等所有費用也是我地兩公婆比,佢地是一毫子也不用比。6299有仔女,但從來無比家用給佢地,甚至生日也沒有幫佢地慶祝,旅行也不用談吧!6299從來不會外出食飯,更不會買其他野回家!
以前細個無知覺得無錢唔係大不了,但原來嫁一個人也要睇男家背景,有錢才最重要!

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

樓主6299原本住邊?

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

子爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

我6299都是褔建人,徐了不會出外食飯,不去旅行,其他都跟你說的相反喎!

大宅

回覆樓主:

ex係福建人,可以稱得上係富二代,但個阿媽係超極品,未入門要求新抱做牛做馬同埋一定要住埋一齊個隻,極度迷信,話我剋住佢個仔,洗開晒工人要我分手,好彩最後真係分左先預到而家個好老公。

wcpcelia    發表於 19-1-3 09:47

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

衞生呢樣難忍喎!!!

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我識的福建人很有錢而且好好人。
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

大宅

回覆樓主:

憎到咁點解唔搬?

大宅

既然講到咁,不如積極搬走啦,你老公呢?商量一下

珍珠宮

回覆樓主:

呢樣好重要睇埋男家背景,以前細個冇諗咁多野,覺得兩個人相愛乜都可以唔計較,但係人大左結左婚就會好明白,我唔需要男家點有錢,但係人品好緊要,如果品唔好,背景複雜既一定唔好諗,第日仔女結婚都係要提醒呢一點

password_w    發表於 19-1-8 18:05
Mnbvcxdsa    發表於 19-1-4 10:44
wcpcelia    發表於 19-1-3 09:47
991129    發表於 19-1-2 15:53

男爵府

回覆樓主:

不如諗吓今生如何解決先啦

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

既然收入ok, 點解唔搬?

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

嫁人要睇男家背景,真係好重要

侯爵府

BREADWING 發表於 19-1-2 13:48
呢樣好重要睇埋男家背景,以前細個冇諗咁多野,覺得兩個人相愛乜都可以唔計較,但係人大左結左婚就會好明白 ...

同意,不過廿幾歲既仔女未必明白。

伯爵府

呢樣好重要睇埋男家背景,以前細個冇諗咁多野,覺得兩個人相愛乜都可以唔計較,但係人大左結左婚就會好明白 ...

好多人後生都以為結婚係兩個人既事.....

子爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章

嫁人睇背景...但有錢就得就
有錢要你做牛做馬都OK?
我都識福建人屋企係有錢但慳到盡
咩都要新抱做
冇女又會歧視你..
我要我 盛放心中 快要熄滅的花火
我要我 救活命中 快要逝去的英勇

侯爵府

娶妻呢?(我有兩個快二十歲的仔,宜家要想定......)

男爵府

Chun_ng 發表於 19-1-2 13:29
同6299同住,有兩個小朋友!6299很窮,污穢,但幸好我是打工,不是経常對住6299,收入還可以請工人。62 有 ...

既然不開心,可以搬嗎?

男爵府

其實唔關係咪福建人事,係你6299問題者。只可以話嫁人真係要睇男家背景,太窮既真係唔好制,仲要住埋一齊!

男爵府

Chun_ng 發表於 19-1-2 13:29
同6299同住,有兩個小朋友!6299很窮,污穢,但幸好我是打工,不是経常對住6299,收入還可以請工人。62 有 ...

我係福建人,無你講到咁窮。好多福建人父母都好為啲仔付出金錢,出錢結擺酒娶新抱,死慳都要買個物業比個仔之類

首頁
12345...12

尾頁

跳至