米奇少了一粒碎石

hellokitty1011
|
十幾年前係迪士尼的周生生買了一個鑽石吊咀,最近發現少了一粒碎石,有什麼地方可以收補,約幾錢? 我估一份左右大細。

放低冇帶好耐,可能有一個爪鬆了或斷了。
bbhappy2009
|
hellokitty1011 發表於 19-1-2 13:33
十幾年前係迪士尼的周生生買了一個鑽石吊咀,最近發現少了一粒碎石,有什麼地方可以收補,約幾錢? 我估一 ...

如果周生到買,正常去番佢地鋪問下會好D,起碼有佢地Logo

我曾經都有個珍珠介子,都係周生買,但粒珍珠甩左,去周生到整,補番佢地講ge價,整左大約兩星期定三星期左右
ada0707    發表於 19-1-4 13:54
wcpcelia    發表於 19-1-2 14:42
Evachau
|
bbhappy2009 發表於 19-1-2 13:37

我曾經都有個珍珠介子,都係周生買,但粒珍珠甩 ...

請問補幾錢吖?
bbhappy2009
|
Evachau 發表於 19-1-2 20:00
請問補幾錢吖?

我無補番粒珍珠,反而叫佢地cut斷原先吉住珍珠的針幹,佢地send番廠磨滑拋好面。

好似補左幾百大概實數幾多真的忘記,都好幾年前的事情。

hellokitty1011
|
bbhappy2009 發表於 19-1-2 13:37

我曾經都有個珍珠介子,都係周生買,但粒珍珠甩 ...

之前都係同一間店買左有條珍珠手鍊,唔見左兩粒珠仔,找返周生生度想加返丶竟然被拒絕,可能太平冇錢賺就唔接。

最後去左死對頭度,揾個熟的Sales 返去工場加返,收得好平二百零蚊,不過那Sales 已經冇做。
bbhappy2009
|
hellokitty1011 發表於 19-1-4 13:42
之前都係同一間店買左有條珍珠手鍊,唔見左兩粒珠仔,找返周生生度想加返丶竟然被拒絕,可能太平冇錢賺就 ...

甘衰會拒絕自己鋪出品⋯⋯⋯⋯
我覺得似果陣時sales唔想煩,唔幫你攪。
佢地張收據後唔係寫住一D條件,類似話幫客人

我就整過兩次,一次碎鑽珍珠戒指、一次斷9999金手鏈,兩次都補左錢整。我兩次都係銅鑼灣(sogo)隔離果間問同整。