匯豐上調高端客戶港元及美元定存息 

大力大力
|
匯豐6個月港元定期,也加到 2.4厘~

本地傳媒報道,匯豐上調尚玉(Jade)戶口持有人之三個月及六個月港元定存利率至分別2.2厘及2.4厘,上調幅度0.4厘,起存金額1萬元。有關戶口之美元定存息率亦上調,三個月及六個月存期分別加息0.5厘及0.55厘,至分別2.8厘及3厘,起存金額2,000美元。有效期至月底。(vi/u)~

阿思達克財經新聞
網址: www.aastocks.com
crystal媽咪
|
大力大力 發表於 19-1-2 15:18

嘩、hsbc來說算很高
大力大力
|
crystal媽咪 發表於 19-1-2 15:48
嘩、hsbc來說算很高

對,前匯豐100萬一年祗有0.1厘,即 1000元
crystal媽咪
|
大力大力 發表於 19-1-2 15:51
對,前匯豐100萬一年祗有0.1厘,即 1000元

hsbc一向比我black list。佢都高咁多,其他銀行可能仲高。謝謝分享
YanYan0116
|
https://www.hsbc.com.hk/content/ ... d-conditions-tc.pdf

滙豐尚玉客戶的資格
8) 滙豐尚玉專為符合下述全面理財總值要求的滙豐卓越理財銀行戶口持有人提供:緊接開
始享有滙豐尚玉服務之前連續三個曆月計算在香港於滙豐維持平均全面理財總值最少
7, 800,000 港元總額

BK MEMEBER 真係好富有.
jazzcode    發表於 19-1-2 17:30
vivian0919
|
YanYan0116 發表於 19-1-2 16:23
https://www.hsbc.com.hk/content/dam/hsbc/hk/docs/jade/hsbc-jade-terms-and-conditions-tc.pdf

唔怪之得咁高息,真係唔知有有戶口叫尚玉,失禮哂,剩係識premier
bmuimami
|
vivian0919 發表於 19-1-2 19:37
唔怪之得咁高息,真係唔知有有戶口叫尚玉,失禮哂,剩係識premier

Premier內部再有分jade,一百萬美金
大力大力
|
crystal媽咪 發表於 19-1-2 15:54
hsbc一向比我black list。佢都高咁多,其他銀行可能仲高。謝謝分享
...

我都blacklist咗佢,但無奈我公司戶口,還有信用卡自動轉帳 ,繳費靈 ,公司mpf ,同佢分手要好大決心~

試過有次,開咗張二十幾萬的票,他竟然唔打電話提我 又儲蓄轉去 支票戶口 ,同我做透資扣咗我二千幾蚊,那時又忙冇去中環開戶哪家分行同佢講數~
crystal媽咪
|
大力大力 發表於 19-1-2 21:49
我都blacklist咗佢,但無奈我公司戶口,還有信用卡自動轉帳 ,繳費靈 ,公司mpf ,同佢分手要好大決心~

...

唔係叫你同佢全部分手,定期唔好用呢間。 中銀、招商永隆都好過佢
kiuzoe
|
咁即係其實銀行亦會調高定期%,
要留意下先。
不過剛上個月做左集友2.78
大力大力
|
crystal媽咪 發表於 19-1-2 21:51
唔係叫你同佢全部分手,定期唔好用呢間。 中銀、招商永隆都好過佢
...

連國內,我用十間銀行以上~

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
crystal媽咪
|
大力大力 發表於 19-1-2 22:33

連國內,我用十間銀行以上~

wow. 香港我用5,6間。定期都係兩、三間,真係要記低
YKU_123
|
crystal媽咪 發表於 19-1-2 21:51
...

點解唔好用hsbc定期?
crystal媽咪
|
YKU_123 發表於 19-1-3 13:46
點解唔好用hsbc定期?

因為通常都低息,除非係啲真係好大嘅客戶
mkid
|
大力大力 發表於 19-1-2 21:49

...

同我一樣
不過佢扣左我幾百
mkid
|
crystal媽咪 發表於 19-1-2 22:59
wow. 香港我用5,6間。定期都係兩、三間,真係要記低

啱啱數下
有十一間
不過有d只有信用卡
crystal媽咪
|
mkid 發表於 19-1-3 21:16

啱啱數下
有十一間

你哋咁勁嘅
以前做定期好麻煩,搬嚟搬去做新資金.好彩而家有啲銀行用apps畀分行高
大力大力
|
mkid 發表於 19-1-3 21:16

啱啱數下
有十一間

個信用卡只有兩張 ,匯豐那一張,因為常常打電話嚟叫我拿煩到死,但我從不帶在身的~
littlefunpig
|
大力大力 發表於 19-1-2 15:18

因為資金勁流失出去其他銀行

我去做定期個銀行RM都奇怪點解我會響呢間銀行轉過黎!通常我地呢d做定期會俗稱「息魔」唔會放錢響d咁低息既大行