論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

MommyPanel勳章 認識瑞士牛牛第一回

1. 40歲, 我囡由出世湊到而家兩歲幾,好錫我囡, 清潔OK, 煮飯OK, 亦都肯學煮, 叫佢做野會盡力做, 但我最唔鐘意既係佢咩事都偏幫細妹, 一定話係我大仔問題(大仔返學前係麻麻屋企湊), 叫佢唔好响房食野, 初頭會避忌, 但時間耐左可能唔記得, 而家光明正大响房食, 鬧佢一定黑我臉, 但唔會駁咀亦唔會SAY SORRY, 不過先生响度時態度會好D。凡事都好緊張, 好聽就叫盡責, 我囡跌一跌親佢會即刻過去睇同抱, 佢有時D緊張反應搞到我囡由唔喊都嚇到喊....
2. 2X歲, 好好禮貌, 叫佢做東唔會做西, 但可能經驗唔夠, 煮飯送(肯學既)同清潔始終唔及另一個工人, 湊小朋友感覺仲好生手,响屋企湊無問題, 但得佢一個帶兩個小朋友出街我會擔心走失...但好處係做錯野會講SORRY, 鬧佢唔會黑我臉。

複式洋房

回覆 ling_198710 的帖子

40 years one

侯爵府

ling_198710 發表於 19-1-2 16:52
1. 40歲, 我囡由出世湊到而家兩歲幾,好錫我囡, 清潔OK, 煮飯OK, 亦都肯學煮, 叫佢做野會盡力做, 但我最唔鐘 ...

2, 態度好重要,其他可以慢慢教,揀後生有體力可以陪女玩。

大宅

我都覺得態度重要d, 你請工人返黎唔係要睇佢面色,佢做野好但唔服從冇禮貌,你日日一肚氣都難頂。冇經驗可以再慢慢執,起碼態度正面。

男爵府

1. 40歲, 我囡由出世湊到而家兩歲幾,好錫我囡, 清潔OK, 煮飯OK, 亦都肯學煮, 叫佢做野會盡力做, 但我最唔鐘 ...

2x

別墅

兩個都係你家做左一個約?

男爵府

回覆樓主:

你是否ftm? 係就留 20歲果個。
你不是 ftm 完全依靠工人湊同帶出街就留個有經驗既係度。
其實可否2個都留?

大宅

Harriethung 發表於 19-1-3 09:34
兩個都係你家做左一個約?
1既做左2年幾, 2既做左1年幾

大宅

Solarflare 發表於 19-1-3 12:07
你是否ftm? 係就留 20歲果個。
你不是 ftm 完全依靠工人湊同帶出街就留個有經驗既係度。
其實可否2個都留?

我要返工, 其實....暫時可以2個都留...不過9月兩個小朋友都返學時諗住淨係一個工人就夠

複式洋房

你回想一下40果個開頭黎時敢唔敢黑面,2X果個到依家都冇黑個面,你知要邊個啦

首頁

尾頁

跳至