想去色斑,係咪得做激光呢一個方法?

Gem520ma
|
面上好多色斑,但又唔想出去做激光~除左好貴之外,好驚俾人sell野
washaho
|
可做果酸,微針之類,可能成效慢,但都淡到
vanalie
|
其實如果有d色斑深入真皮層嘅話,做激光都唔一定有效,可能要做好多次先得
imhsewife
|
搽野真係難d
因為斑好多都係深層 同埋要好長時間先淡得少少
用laser 打左佢 仲快靚正
思澄爸爸
|
imhsewife 發表於 19-1-3 20:34
搽野真係難d
因為斑好多都係深層 同埋要好長時間先淡得少少
用laser 打左佢 仲快靚正

邊隻laser?
知否韓國機1064有效嗎?
我驚有反黑
Gem520ma
|
回覆 vanalie 的帖子

下,真架?!一次都唔平啦,仲要做幾次
vanalie
|
Gem520ma 發表於 19-1-4 10:01

係呀,所以我建議你平平地買野搽下仲好
jesswu
|
Gem520ma 發表於 19-1-4 10:01

我lor...做過7次1064,1次pico,1個療的mela peel, 一個療程的triluma...仲未ko曬。但已改善8成……
我d係荷爾蒙斑……
Gem520ma
|

咁有咩牌子好?
AnnieKitten
|
最近聽人講皮秒一次就見效,幾年前我Auntie就搵眼科醫生打激光去斑,4次都清左九成。
廷廷媽
|
AnnieKitten 發表於 19-1-5 10:16
最近聽人講皮秒一次就見效,幾年前我Auntie就搵眼科醫生打激光去斑,4次都清左九成。
...

都要睇下咩斑,普通雀斑打結焦,可能可以一兩次清哂,荷爾蒙斑十分頑強,打好多次可能只可以淡化咋

Bonnyieie
|
Gem520ma 發表於 19-1-5 09:10

咁有咩牌子好?
我聽d fd話bio-oil幾好用, 你不如都試試啦
issactmaria
|
AnnieKitten 發表於 19-1-5 10:16
...

Pico一次見效嘅廣告係呃人嘅,通上那些低價Pico機就會噤sell客!
issactmaria
|
jesswu 發表於 19-1-4 17:05
我lor...做過7次1064,1次pico,1個療的mela peel, 一個療程的triluma...仲未ko曬。但已改善8成……
我d係荷 ...

我苛爾蒙斑多,打了6次Pico+蜂巢及4次Pico + Excel V 才清了8-9乘!
issactmaria
|
issactmaria 發表於 19-1-5 12:19
我苛爾蒙斑多,打了6次Pico+蜂巢及4次Pico + Excel V 才清了8-9乘!

坦白説,搽嘢搽到我死那天都未見到效果!既然都係花錢,我情願付多一點做treatment, 當然苛爾蒙斑都會按身體狀況會再出,但treatment效果一定會快過搽嘢!
小美愛分享
|
Gem520ma 發表於 19-1-3 10:43
面上好多色斑,但又唔想出去做激光~除左好貴之外,好驚俾人sell野

一定系,因為色班系色素沈澱左系真皮層,只有打激光先打得美皮膚真皮層既班,塗野系哂錢嫁,但系如果吾想惡化,記得每日都要塗防曬
X'mas2002
|
有無人查過小林製藥果D日本打斑膏? 有無人查完有效?
wongmonna198282
|
Gem520ma 發表於 19-1-3 10:43

方法其實係市面上係好多,有d 係用搽護膚品,但係如果你話最快見到成效當然係做激光係最有效啦

wongmonna198282
|
X'mas2002 發表於 19-1-7 09:35
有無人查過小林製藥果D日本打斑膏? 有無人查完有效?

自己都試過搽好多去班既野,但係唔係冇效,只不過效果真係好慢先見到
如果想快同明顯見到效果,都係做激光最好
daisydaiswong
|
wongmonna198282 發表於 19-1-14 22:28
自己都試過搽好多去班既野,但係唔係冇效,只不過效果真係好慢先見到
如果想快同明顯見到效果,都係做激光 ...
你做果間係邊到架?有時打激光都好睇手勢,好驚爛面...