自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都收到$$啦

大宅

minijoe 發表於 19-1-15 15:27
我都收到$$啦

好幸福啊。。

大宅

BK Milk勳章

minijoe 發表於 19-1-15 15:27
我都收到$$啦

你需唔需要補交文件??

大宅

海棉BABY 發表於 19-1-16 09:50
你需唔需要補交文件??

唔駛, 上星期主任打黎話不用補, 只確認幾個問題就ok

大宅

BK Milk勳章

minijoe 發表於 19-1-16 10:32
唔駛, 上星期主任打黎話不用補, 只確認幾個問題就ok

哦..thank you...因為我12月尾補交文件,都未出...

大宅

海棉BABY 發表於 19-1-16 15:04
哦..thank you...因為我12月尾補交文件,都未出...

我一直都無要補文件, 都未出, 可能太多申請

大宅

BK Milk勳章

tiffany242 發表於 19-1-16 17:13
我一直都無要補文件, 都未出, 可能太多申請

我剛補交左文件,唔知幾時出我就在 12 月中寄出,21 號收到訊息話已收到我的申請

大宅

回覆樓主:

我今日收到錢啦

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

勁嬲, 我今天打去原來轉左個主任跟, 又無禮貌, 仲要話我補寄份文件佢無收過, 可以咁既咩~~

大宅

tiffany242 發表於 19-1-17 09:11
我今日收到錢啦

大宅

bbpompom 發表於 19-1-17 11:12
勁嬲, 我今天打去原來轉左個主任跟, 又無禮貌, 仲要話我補寄份文件佢無收過, 可以咁既咩~~ ...

咁都得????如果你好禮貌 而佢態度差 你可以投訴佢...同埋你申請幾月至幾月?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆 Ptyw425 的帖子

我申請6-11, 佢問埋我既問題, 同上次文件補既問題唔同!! 咁仍即係由頭問起gel !! 佢態度係唔友善!! 基本你係聽得出佢, 因為前主任無做, 佢依家要頂埋佢做, 跟唔切!!

大宅

bbpompom 發表於 19-1-17 11:40

我申請6-11, 佢問埋我既問題, 同上次文件補既問題唔同!! 咁仍即係由頭問起gel !! 佢 ...

你盡量配合下佢補反資料,如果仲係難為你 態度差 可以考慮投訴佢。

公爵府

我最後問佢, 我既申請會幾時可以批到, 佢話你都知, 名左名叫職津, 唔係底津, 多左人申請!! 依家都係批到5-10月既申請, 你係6-11月無咁快? 我話我已經交左文件接近一個月了? 佢就話: 都係要排隊等批!! 我可唔可以收左錢, 要求唔要佢跟呢?

大宅

bbpompom 發表於 19-1-17 11:12
勁嬲, 我今天打去原來轉左個主任跟, 又無禮貌, 仲要話我補寄份文件佢無收過, 可以咁既咩~~ ...

無收到又唔通知?

公爵府

tiffany242 發表於 19-1-17 12:02
無收到又唔通知?

佢一直解釋是,因為之前跟個個李主任岩岩冇做,佢既野pass左佢來,未跟得切。

大宅

bbpompom 發表於 19-1-17 11:47

我最後問佢, 我既申請會幾時可以批到, 佢話你都知, 名左名叫職津, 唔係底津, 多左人 ...

有啲主任會為求自己做野方便, 要求你乜都要比文件證明甚至比份聲明書佢, 我主任最初期果時直頭叫我去宣誓, 做多兩次佢係叫我自己寫封聲明就算, 今次直頭唔洗補文件, 我覺得係主任見初初睇文件係要留難吓你, 睇你交唔交到, 有啲人會怕煩唔再跟進補文件, 只要你補齊比佢, 佢一定要批, 比啲耐性, 好快收到錢, 我對上一次打比主任跟進都話要一, 兩星期先收到錢, 但最後三幾日已收到

大宅

bbpompom 發表於 19-1-17 12:05
佢一直解釋是,因為之前跟個個李主任岩岩冇做,佢既野pass左佢來,未跟得切。
...

等錢洗真係比佢累死, 新年流流家掉人都等錢用, 咁佢之前點通知你要補文件?

大宅

kiki_kittyhk 發表於 19-1-17 01:07
我剛補交左文件,唔知幾時出我就在 12 月中寄出,21 號收到訊息話已收到我的申請
...

我係10/12收到訊息

公爵府

tiffany242 發表於 19-1-17 12:09
等錢洗真係比佢累死, 新年流流家掉人都等錢用, 咁佢之前點通知你要補文件?
...

對,真的過年先咁急問,佢話我點解戸囗有$4200 入回,我解釋手上的現金,存入銀行,準備月尾扣保險,卡數,佢夠膽講話我$4200 多⋯⋯之後又要我補保障年結單

首頁

尾頁

跳至