婆媳關係

跳至

首頁
56789...11

尾頁

別墅

2012929 發表於 19-2-28 19:31
完全一樣 入我房睇我D野 重要開櫃睇。我日日煮飯又係咁入黎望。煮三文魚又話有蟲 豆腐又話發炎 粟米又 ...

真係一樣!!!!總之煮咩整咩都有意見(仲加插粗口),所以最後選擇分開食, 我雖然煮得唔係好好, 但有用心煮, 同埋進步緊, 點都健康過佢煮個D高鹽高油加味精既野(有好言相勸叫佢唔好食咁多唔健康既野, 點知俾佢鬧), 所以最後分開食,但變左佢周圍同人講我地唔煮野俾佢食囉

複式洋房

姑奶嫁左搬走左 6299都60x左右..

1黎唔想得番佢地2個人 2黎我地冇$買樓/租樓 3黎我地計劃生左小朋友都係俾佢地揍~

利申: 結左婚&同住左2個月only

別墅

babemanki 發表於 19-3-1 17:45
姑奶嫁左搬走左 6299都60x左右..

1黎唔想得番佢地2個人 2黎我地冇$買樓/租樓 3黎我地計劃生左小朋友都係俾 ...
希望你地相處融洽啦,相見好同住難真係岩架,加油呀!

洋房

Dalki_Dalki 發表於 19-1-4 09:41
樓已買, 供緊走唔到

我同老公一齊住咗四年幾五年,啱啱結埋婚生埋bb, 初初搬入去同6299住都有嘢講嘅, 不過住耐咗發覺99係一個有強迫症好心做壞事嘅人,好難相處,而家我日日都湊個女入房 喺房自己生活唔會出廳唔會同佢哋食飯,老公就返工,完全係你講嘅同一間屋零交流零傾計各有各生活,好似住劏房咁

別墅

southpig 發表於 19-3-4 20:35
我同老公一齊住咗四年幾五年,啱啱結埋婚生埋bb, 初初搬入去同6299住都有嘢講嘅, 不過住耐咗發覺99係一 ...
雖然係度搵到好多同路人,但同樣每次聽到你地既處境心入面都有唔開心,因為明呢種“劏房生活”,尤其你地有小朋友既就更慘,希望我地能夠係度支持大家,傷心時諗起仲有班同路人

洋房

Dalki_Dalki 發表於 19-3-4 22:00
雖然係度搵到好多同路人,但同樣每次聽到你地既處境心入面都有唔開心,因為明呢種“劏房生活”,尤其你地有 ...

係呀,所以要盡快諗辦法搬, 所以 真係最好有自己嘅地方先生bb(emoji)(emoji)

大宅

hkgra 發表於 19-1-4 10:26
同住,獨子,所以一齊住
零交流,因為生活作息唔一樣~可能一日都講唔到一句野
煮飯都分開煮~

唔知點解佢地咁夠薑同姐姐鬧交,我件極品都係,真係唔怕食飯食着屎

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 kikiwo 的帖子

唔會,因為我奶奶自己煮食
姐姐只負責煮俾自己同阿仔

大宅

Dalki_Dalki 發表於 19-1-4 09:41
樓已買, 供緊走唔到

我就系同零交流
淡定有錢剩

別墅

Dalki_Dalki 發表於 19-1-5 09:52
原來咁多同路人,其實有時同人講,人人都話搬出去囉,其實自己知自己事,冇咁既能力唯有面對現實吧,只係想 ...

分開煮左幾耐呀?
我99吾煮飯,想我地同佢一樣吾煮,日日出街食,但我吾想死住囉,同埋又貴。咁我煮飯佢都好多野講。

又係新袍

別墅

paggy梁 發表於 19-3-12 12:32
我就系同零交流
加油呀!!!大家都係同路人!

別墅

southpig 發表於 19-3-4 22:11
係呀,所以要盡快諗辦法搬, 所以 真係最好有自己嘅地方先生bb(emoji)(emoji)
...

有自己地方,但打算搵99幫手湊B,可能會焗住一齊住,真係兩難..

別墅

newyogini 發表於 19-3-12 12:46
分開煮左幾耐呀?
我99吾煮飯,想我地同佢一樣吾煮,日日出街食,但我吾想死住囉,同埋又貴。咁我煮飯佢都 ...
分左煮左幾年喇, 我99最鍾意食D過曬期既野, 一次過煮好多, 之後就咁放係度, 食好多日

複式洋房

monchhichijoyce 發表於 19-1-4 10:00
買左樓同99住?

我走唔到係因為老公係媽寶,點都要同呀媽一齊住,所以千其唔好嫁媽寶。

我都好後悔

別墅

collectssory 發表於 19-3-15 18:17
我都好後悔
你都有個極品?

男爵府

Dalki_Dalki 發表於 19-3-13 08:06
分左煮左幾年喇, 我99最鍾意食D過曬期既野, 一次過煮好多, 之後就咁放係度, 食好多日
...

我99同你99一樣, 鐘意煮好多, 日日食隔夜餸, 隔幾夜嘅餸。 過期嘅又唔唔怕。 又買好多肉塞爆個雪櫃, 仲有啲放咗幾個月都唔記得食。 同佢講過n 咁多次唔好食咁多隔夜餸, 會生cancer, 佢唔聽咪以後唔講囉, 條命你嘅唔關我事。 所以我都分開煮好耐。 我一家四口啲餸日日清, 我最鐘意係咁。

佢唔食我平時啲餸,但係我請客時整特別嘢時佢例必坐响度仲食好多。 不過佢週圍同佢啲教會朋友譜"我煮飯唔預佢囉!" 好想鬧爆佢!

別墅

chole16 發表於 19-3-15 21:56
我99同你99一樣, 鐘意煮好多, 日日食隔夜餸, 隔幾夜嘅餸。 過期嘅又唔唔怕。 又買好多肉塞爆個雪櫃, ...
一樣呀,我日日煮新鮮野佢唔鍾意食,係要食咸魚燒味,食唔曬放入雪櫃食成個星期都得,亦同樣同圍唱我唔煮飯佢食

男爵府

Dalki_Dalki 發表於 19-3-15 22:05
一樣呀,我日日煮新鮮野佢唔鍾意食,係要食咸魚燒味,食唔曬放入雪櫃食成個星期都得,亦同樣同圍唱我唔煮飯 ...

我成日覺得佢啲隔夜餸污染個雪櫃! 仲要生熟嘢一齊擺。 不過都係佢擺佢嘅事,我啲嘢會擺埋一堆。 佢鐘意自己交义感染佢嘅事!

別墅

chole16 發表於 19-3-15 22:16

我成日覺得佢啲隔夜餸污染個雪櫃! 仲要生熟嘢一齊擺。 不 ...
係呀!!!!仲要唔包就咁放入去, 我見好多都過期, 叫佢唔好食又比佢話, 而家都唔理佢,佢鍾意食就由佢食

複式洋房

回覆 hkgra 的帖子

初初有交流~依家完全吾想同佢溝通

首頁
56789...11

尾頁

跳至