有冇人做過埋線?

FoodieCC
|
近呢幾年面部輪廓有鬆弛嘅跡象,行過地鐵站見到廣告有埋線,想問下有冇人做過?安唔安全同有冇效?
charlenebb
|
FoodieCC 發表於 19-1-4 16:23
近呢幾年面部輪廓有鬆弛嘅跡象,行過地鐵站見到廣告有埋線,想問下有冇人做過?安唔安全同有冇效? ...

我都想知!但問過只可keep2年!要麻醉全身,條缐永遠留在臉上,有點擔心!
bonningng
|
我都想做,但係又覺得危險
maynice
|
我情願勤力d幫個面做按摩&搽多d lift up嘅product好過
sophialihk
|
charlenebb 發表於 19-1-4 20:18
我都想知!但問過只可keep2年!要麻醉全身,條缐永遠留在臉上,有點擔心!
...

剛做完, 只在臉上fu麻膏, 效果即見
charlenebb
|
sophialihk 發表於 19-1-5 13:06
剛做完, 只在臉上fu麻膏, 效果即見

甘可以keep幾耐?2條永遠留在入面?
yichow
|
近呢幾年面部輪廓有鬆弛嘅跡象,行過地鐵站見到廣告有埋線,想問下有冇人做過?安唔安全同有冇效? ...

做過 埋大線 埋左10條 好痛(emoji) 我見人地d效果好好
不過我做完下巴係好尖 不過個面型一開頭會好怪
好似搞到權骨好高咁 我果陣唔開心左幾日(emoji)
不過之後消哂腫都ok既

sophialihk
|
charlenebb 發表於 19-1-5 13:20
甘可以keep幾耐?2條永遠留在入面?

我唔係埋玫瑰線...埋了100條鏍旋線, 是手術用的線,會浴的, keep年半-2年因人而異
aggieyuen
|
sophialihk 發表於 19-1-5 14:22
我唔係埋玫瑰線...埋了100條鏍旋線, 是手術用的線,會浴的, keep年半-2年因人而異
...

痛唔痛唔?
sophialihk
|
aggieyuen 發表於 19-1-5 18:03
痛唔痛唔?

我ok喎, 其實唔痛, 反而係你知有野插入, 同抆出支針掉落鋼盆既聲你會感覺驚
Cathymei
|

尖沙咀有間做緊$1880有2次 好抵做!
sophialihk
|
Cathymei 發表於 19-1-5 21:50
尖沙咀有間做緊$1880有2次 好抵做!

埋線? 你呢個是無針埋線?
pinkladycat
|
我睇過有叫做蛋白埋線 , 會溶解的線 但只維持3,4 個月
sophialihk
|
pinkladycat 發表於 19-1-6 01:22
我睇過有叫做蛋白埋線 , 會溶解的線 但只維持3,4 個月

效果如何? 夠力嗎? 我埋$100/條
pinkladycat
|
sophialihk 發表於 19-1-6 16:08
效果如何? 夠力嗎? 我埋$100/條

我都係網上睇 我未試過 係中醫 (真如堂) 網上d blog 講
小美愛分享
|

我做過玫瑰線,鬆弛要睇咩成因,如果肉好重吾做超聲刀先,就算埋左線都好快跌番落來
vliu
|
小美愛分享 發表於 19-1-6 17:12
我做過玫瑰線,鬆弛要睇咩成因,如果肉好重吾做超聲刀先,就算埋左線都好快跌番落來
...

我九月頭做8條玫瑰線,做完係好似好firm, 但現在一月已經跌番落來。重有,剛做完,因醫生拉得過力左,一邊面中間係凹左入去啲,照鏡時勁唔開心。幫我做個位重係好出名埋線的,不過各位唔好問我邊位,費事比人告。總之,玫瑰線唔係咁神奇有用,有錢不如做其他好過
小美愛分享
|
vliu 發表於 19-1-6 19:28
我九月頭做8條玫瑰線,做完係好似好firm, 但現在一月已經跌番落來。重有,剛做完,因醫生拉得過力左,一邊 ...

好認同!!!!!!所以我好小會同人推薦埋線,因為我都吾覺得效果真系好好,靜系覺得要做埋線一定要配合埋超聲刀/thermage 先可以keep到!靜系做埋線好容易出事(除非真系好後生既另計)
sleepy.head
|
我一年幾前做過 ulthera,一年前埋過8條玫瑰線。Ulthera 效果一般般。埋玫瑰線,下半面firm 左好多。不過眼位、上半面,玫瑰線係埋唔到。
而家要再搞搞塊面了。都research 緊有無醫美for firming 效果好。
LLPheobe
|
梗係唔好做啦! 之前有人打botox都死人,呢啲要擺條線入去即係做手術,風險仲高