請問首爾去機場通常會唔會塞車?

babynicnic
|
夜晚九點機,自駕去機埸,諗緊要預幾多時間,有無jm可比意見?
adrio
|
回覆 babynicnic 的帖子

淘宔 車送 也是 一小時。中午后速得到順暢無塞
poohpooh1668
|
31/12 我坐20:45機,15:30 明洞開車,塞車,上左highway司機開130,17:15到機場
Lqueenie
|
poohpooh1668 發表於 19-1-5 10:16
31/12 我坐20:45機,15:30 明洞開車,塞車,上左highway司機開130,17:15到機場

我同你一樣,1530上車,一架1700到機場,一架1645到
雲牛
|

我上次星期一,中午12:15明洞上車,司機很安全,開約90-100,一小時到。
wcpcelia    發表於 19-1-7 10:18
BeBe媽媽
|
聖誕節5:45機場巴士出機場,
在明洞塞左半小時。
(我朋友,不同機,我自己坐地鐵)

出機場都係預多點時間,好過遲到啦。

仲有呀!
排隊入境,過手提行李檢查,用左45分鐘。

好彩我哋當時有預早離境,去到上機已經登機中。
他人
|
多謝分享
babynicnic
|
多謝各位意見。我諗住四點首爾開車,避咗放工繁忙時間,去到機場食晚飯
karen328
|
babynicnic 發表於 19-1-4 23:03
夜晚九點機,自駕去機埸,諗緊要預幾多時間,有無jm可比意見?

韓國首爾逢星期六及日好多時會有遊行活動,所以要預多少少時間出門。星期五晚就經常塞車,如果你係呢啲日子去機場真係早出發好啲。
wcpcelia    發表於 19-1-7 10:18
babynicnic
|
karen328 發表於 19-1-6 13:17
韓國首爾逢星期六及日好多時會有遊行活動,所以要預多少少時間出門。星期五晚就經常塞車,如果你係呢啲日 ...

明白,謝謝!
youhello507
|
我最怕塞車,搭地鐵好過
carmenleung
|
如果朝早9點機呢?住東大門,應該幾點出發?坐地鐵還是叫車好呢?
威大嬸
|
carmenleung 發表於 19-1-18 20:03
如果朝早9點機呢?住東大門,應該幾點出發?坐地鐵還是叫車好呢?

我一月頭坐10.40,東大門6.40包車出發,1小時到機場,自助check in列印唔到登機證,再去排櫃檯,然後搞退税,過關排一陣,樂天拎訂貨,剩1小時吃早餐就登機