懷孕三個半月可食鮮奶燉花膠糖水嗎?

kathysosog
|
請問懷孕三個半月可食鮮奶燉花膠糖水嗎?
聽說花膠會塞奶 但三個幾月食應該OK 掛?
請指教。
dreamboy_man
|
應該得。花膠長胎。係臨生之前1,2個月先停都未遲
chanlazy
|
kathysosog 發表於 19-1-5 00:46
請指教。

可以 媽咪話過左6個月就唔好食 不過花膠唔好食太密 好長胎 怕啊b大得快
MwCML
|
chanlazy 發表於 19-1-5 16:09
可以 媽咪話過左6個月就唔好食 不過花膠唔好食太密 好長胎 怕啊b大得快
...

我前幾日同陪月傾開,佢反而叫我7個月先開始食,對bb 嘅皮膚好
chanlazy
|
MwCML 發表於 19-1-7 13:21
我前幾日同陪月傾開,佢反而叫我7個月先開始食,對bb 嘅皮膚好

居然⋯⋯塞奶架喎 我陪月叫我唔好食
發達喇
|
頭三個月都可以食呀~我阿媽都話到懷孕後期就唔好食
kathysosog
|
明白, 因為bb細左dd, 我都食下先...thanks
bchuma
|
請指教。

可以嘅 無問題
haha748494
|
花膠可以長胎,間中食下OK。但食多真系會塞奶。
sfcbb
|
請指教。

可以食,我成個孕期都有食,係後期比較食少左。生完頭一個月都冇食,等上奶上好左就一個星期食一次到。 長胎其實仲可以食雞蛋同飲雞湯呀。