心聲留言

跳至

首頁

尾頁

民房

我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都想留住個人。結果成家人都知道呀爸有外遇,佢仲可以大無私樣甘去搵個女人,當呀媽無到。之後我同呀哥同呀爸傾過無數次,呀爸寧願離婚,都唔肯放棄出面個女人。每日放工反黎沖涼換衫就出去,呀媽煮埋飯,開到口叫呀爸食飯,都唔肯留低。每日收工>反黎換衫>出去>反黎訓教>反工>收工,難聽啲講,只係反黎訓,訓醒就走。最後我同呀哥忍唔到,趕走左呀爸。以為呀爸會知道錯,會反反黎,但最後佢同個女人出去租樓住。請問各位,作為仔女既,可以做啲咩。。?

公爵府

無咩野可以做啦,男人都變左心仲搬埋出去,多D關心呀媽,了解下佢嘅感受,開解下去

瑪瑙宮

佢無情, 你地唔使對佢有義, 講左喇, 講左佢都唔聽要死去个女人度, 咪去囉. 老左有病唔好死番黎 r 零用 r 服侍.

电視之前有个節目講有小三的男人最後番老婆身邊, 真係好笑, 老左丫麻, 咪番黎等囝囡比錢佢使, 老婆做永遠工人囉, 幾好呀, 佢响電視重話, 應該同老婆係有隔世姻緣, 幾鬼好戲.

大宅

betty418 發表於 19-1-5 02:21
我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都 ...

無野可以做,多陪伴及關心媽媽

大宅

我感同身受, 做老婆一定想個男人返屋企就得, 自己好傷心, 但又吾想影響個仔, 所以真係好茅盾, 更怕個男人走咗經濟上成問題, 所以唯有啞忍。
你哋一定要撐住媽媽,既然爸爸一定要離婚, 咁唯有幫媽媽爭取多D, 等佢生活上吾洗煩, 過D自己想過嘅生活

大宅

我身為兒子,2x幾歲,呀媽上個月發現呀爸有第2個,係工作上認識既。但呀媽冇堅決離婚,諗住留唔到個心,都 ...

可以做嘅就係保護呀媽,好好陪住佢,你地做得好好,趕佢走就岩。

男爵府

多點陪媽媽,連做仔都頂唔順阿爸,你媽媽一定好傷心
如果係我我可能會衝上佢地公司,等全公司人知佢地衰野

公爵府

行到呢步冇計,佢要玩,俾佢玩夠佢,都變心咗,仲可以點,倒不如離婚算喇,各過各嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

比我會一家搬走, 換哂電話號碼, 等佢呢世都搵唔到是但一個, 同阿媽過新生活, 多孝順媽媽
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

子爵府

回覆樓主:

冇嘢可做,多關心開解媽媽,睇下佢意願是否想離婚,搞清楚啲資產,驚你老豆會趕走你哋帶隻鳳返來鵲巢鳩佔,尤其搞大咗人哋個肚時

複式洋房

回覆樓主:

多啲陪下你媽,有能力揹起頭家就咪要你爸嘅經濟,你爸宜家覺得自己仲有能力去識過一個,難聽啲者係嫌棄你媽唔夠年青,咁就努力做好個乖仔,養起阿媽,咪要佢再受人面色

別墅

你做咩都唔會令呀爸回心轉意...佢地兩個其實一直真實感情如何你都未必知~~好好照顧媽媽...係你可以做~

我唔知當初你趕呀爸走個時...係唔係你媽都想咁做?
其實我識有朋友同一個情況...但個呀媽只要佢重返家,大時大節重一齊食飯都已經滿足。所以佢既仔女就算幾唔like 呀爸...都比面呀媽...唔會鬧佢...同台食飯至多當佢透明~

所以其實你趕走佢...如果係呀媽意願當然好~ 但如果佢心入面唔係咁諗...反而其實你做多左...你未了解你呀MOM 諗咩...

首頁

尾頁

跳至