只講不做嘅99...不吐不快

馬騮山寨主
|
BB出世時,99連續來醫院兩日,c6聽佢講嘢把聲沙沙地,問佢係咪唔舒服,佢好大反應話唔係,點知我出院後,佢打來連把聲都變埋,話要過來幫手湊B,C6係咁問佢,佢先話自己病左。。。病左仲要來湊B,係打算例行公事問下?定靠害呢?過幾日,打電話來話過五位數字去C6 戶口,比我自己買嘢補身,我話你自己同C6講,結果不了了之。C6星期日覆電話比佢,佢喺佢成棚外家人面前,大大聲話要過五位數字比我補身,C6忍唔住話佢,駛唔駛咁大聲喺咁多人面前講!結果一樣不了了之。我絕對唔係貪嗰五位數字,因為由有左到生左,我哋都無諗過要佢幫啲乜,只係不恥佢話哂比所有人聽,但其實乜都無做!
sisibabyman
|
自己有病仲要搶黎湊b
仲要初生 萬一傳染左真係多得佢唔少
MeowMuiMui123
|
唔好理佢,唔好比反應。由佢自high
馬騮山寨主
|
MeowMuiMui123 發表於 19-1-5 21:10
唔好理佢,唔好比反應。由佢自high

我唔忿氣係佢話哂比佢啲姨媽姑姐聽,比五位數字我買嘢補身,塑造一個好99形象,話比人聽佢對我幾好,查實乜都無做!重申:唔係錢嘅問題,而係覺得比人屈咁

馬騮山寨主
|
sisibabyman 發表於 19-1-5 18:44
自己有病仲要搶黎湊b
仲要初生 萬一傳染左真係多得佢唔少

直頭係啦!係連咁基本嘅衛生常識都冇?定係為左見孫,連自己病都唔認,怕我哋唔比佢見?呢啲唔係自私係乜?連個孫身體都唔理,我唔覺得佢有幾錫孫囉!
sherry70264300
|
回覆 馬騮山寨主 的帖子

係返親戚面前同佢講,不如唔好過數比我啦!話過咁耐都過唔到,不如直接比現金我仲方便
jounhappy
|
我前99都係咁,結婚斟茶果陣冇比金器我,但就周圍同啲親戚講話封左封大利是比我,但原來拆開只係100蚊咁大把
馬騮山寨主
|
jounhappy 發表於 19-1-21 10:02
我前99都係咁,結婚斟茶果陣冇比金器我,但就周圍同啲親戚講話封左封大利是比我,但原來拆開只係100蚊咁大 ...

你至少都有$100
hoganbaby
|
馬騮山寨主 發表於 19-1-5 17:56
BB出世時,99連續來醫院兩日,c6聽佢講嘢把聲沙沙地,問佢係咪唔舒服,佢好大反應話唔係,點知我出院後,佢 ...

就係想要面又扮肥仔囉,開埋啲空頭支票
馬騮山寨主
|
hoganbaby 發表於 19-1-21 15:51
就係想要面又扮肥仔囉,開埋啲空頭支票

我最憎比人屈
anyuser18
|
jounhappy 發表於 19-1-21 10:02
我前99都係咁,結婚斟茶果陣冇比金器我,但就周圍同啲親戚講話封左封大利是比我,但原來拆開只係100蚊咁大 ...

可能佢本想俾一蚊
但俾咗一百蚊
一百倍喎 好多喎
yukiyuki88
|
馬騮山寨主 發表於 19-1-5 17:56
BB出世時,99連續來醫院兩日,c6聽佢講嘢把聲沙沙地,問佢係咪唔舒服,佢好大反應話唔係,點知我出院後,佢 ...

真係完全中晒囉,把口講就犀利,做就唔見佢做,平時武術指導咁,佢知唔知佢把聲真係好令人心煩,命令式咁,呢樣乜乜乜,果樣乜乜乜,咁厲害咁把炮就唔會今時今日咁啦