如有筆錢,你地會用來供甩層樓定用來投資

green_flower
|
如已儲左筆錢,用來一炮過俾層樓既供款後,仲有幾十萬淨,供層樓既息唔高。你地會一炮過還曬供款佢,定用筆錢來做其他投資?
bulubulu
|
現實是已經有畢錢可供斷層樓,但用了作投資,理想係錢生錢
|
bulubulu 發表於 19-1-5 23:26

可以分享一下你點投資嗎?
v095392achic
|
green_flower 發表於 19-1-5 22:32
如已儲左筆錢,用來一炮過俾層樓既供款後,仲有幾十萬淨,供層樓既息唔高。你地會一炮過還曬供款佢,定用筆 ...

既然息唔高就一定要扲黎投資好過啦
買2800 3 5 2388都可以
|
v095392achic 發表於 19-1-5 23:59
既然息唔高就一定要扲黎投資好過啦
買2800 3 5 2388都可以

咩價位入好?
SK921
|
bulubulu 發表於 19-1-5 23:26

我都係
pswongg
|
如已儲左筆錢,用來一炮過俾層樓既供款後,仲有幾十萬淨,供層樓既息唔高。你地會一炮過還曬供款佢,定用筆 ...

唔還按揭啦,最安全的銀行定期利息都高過供樓利息,怕投資風險大就做定期
v095392achic
|
green_flower 發表於 19-1-6 01:34
咩價位入好?

2800 5 2388現價可以
seenfu
|

如果你係唔會做投資嘅, 就payoff啦。 如果唔係,低息環境下就不妨錢揾錢。 收息股, 或者買多層樓放租都係上策。
|
seenfu 發表於 19-1-6 19:31
如果你係唔會做投資嘅, 就payoff啦。 如果唔係低息環境下就不妨錢揾錢。 收息股, 或者買多層樓放租都係上 ...

等樓價跌多d買多層都幾好
bulubulu
|
green_flower 發表於 19-1-5 23:38
可以分享一下你點投資嗎?

其實無乜心得,只是買股票
happybb8989
|
100%投資 但要謹慎
pokson
|
投資啦
Astra00
|
視乎二個因素。第一,年紀同收入;第二,有幾多間樓?

如果後生(四十歲下)、收入不錯、如只有自住樓,我會買多一間收租。

fwp
|
供款
newc9
|
我會full pay樓,無債一身輕
靜俏俏
|
newc9 發表於 19-1-7 14:32
我會full pay樓,無債一身輕

我都係
Simon_sandi