潮流時尚

跳至
[手袋] 兩姊妹  

首頁

尾頁

別墅

KWOKPHOEBE 發表於 19-1-12 18:55
我用三年時間,一次一個袋搬返黎,尼邊天氣好,放袋安心,唔發霉,我香港D袋有兩個Chanel都發左!已經搬左 ...

咦,乜唔係回流嗰陣一次過ship d 嘢返去嗰次可以tax free㗎咩?

男爵府

muimui2012 發表於 19-1-19 22:58
咦,乜唔係回流嗰陣一次過ship d 嘢返去嗰次可以tax free㗎咩?

回流要同政府遞交文件,申請非報稅居民,申請成功以後,到再次返加拿大就可以好似新移民一樣,遞交文件申請tax free,但要中途無翻過去居住,同加拿大切斷一切聯繫,而我因為要返去生細仔,所以我係返去生,所以唔可以咁樣做,同埋最主要我根本無申請非報稅居民,我大仔一直係加拿大讀書,我也不可能足夠條件申請

男爵府

muimui2012 發表於 19-1-19 22:58

申請回流條件都幾多下,其中有幾樣我不符合,就要求切斷加拿大一切聯繫我就唔可以,所以只能一次次搬,同埋講真,尼個辦法只能一次性,但有邊個可以保證以後都唔會響海外買野返去?就尼個袋,我都係24號先挪到,我都返去三年囉,報鬼咩

男爵府

弱弱問下:咁d H袋咪唔可以帶出國旅行囉? 佢又唔知你孭乜嘢袋出境、但入境孭在身上都可能要查

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

想問自用勞力士過關會唔會麻煩,黎緊Easter 會到加拿大,thanks

大宅

2024年龍年勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章

回覆樓主:

咁嚴?咁自己帶嘅讚石戒指手縺耳環嗰d會唔會查?

男爵府

elsamaman 發表於 19-2-26 00:57
咁嚴?咁自己帶嘅讚石戒指手縺耳環嗰d會唔會查?

同問

別墅

回覆樓主:

兩姊妹真係好靚呀!

大宅

兩隻都好靚

首頁

尾頁

跳至