下定決心收肚腩

fang123
|

生完都無點收,可能坐得多個肚腩好大,成日俾個死佬笑。各位媽咪有無好方法收肚吖?各位靚媽咪分享下啦!多謝!
LENA-BABYBABY
|
我都係準備收,不過未知是否有效,如果有效再黎分享!
|
回覆 fang123 的帖子

Hi fang123 ,生產過嘅媽媽肚皮繃緊度可能會受影響,媽媽勤D收腹運動,例如首先身體平躺, 兩腿伸直 離地面60度, 然後雙腿好似剪刀一樣打橫張開-交叉, 張開-交叉, 速度越慢越有效, 依個動作可以鍛鍊腰部肌肉,只要持之以恆,慢慢媽媽會見到成果架。
BB幾大呀?
hangszebb
|
[email protected] 發表於 19-1-7 17:41
回覆 fang123 的帖子

Hi fang123 ,生產過嘅媽媽肚皮繃緊度可能會受影響,媽媽勤D收腹運動,例如首先身體 ...

如果小朋友已經三歲媽媽先做仲work嗎
|

回覆 hangszebb 的帖子

Hi hangszebb,通常產後6-8周子宮已經能夠恢復到懷孕前狀態,可以做收腹腰腹運動,小朋友已經幾歲嘅媽媽都做得架! 因應住身體況態調節運動次數、時間,加上透過飲食,去達到修身/腹效果,係比較持久方法,媽媽留意熱量的攝取和消耗既平衡,慢慢會見到成果架。加油
matata
|
做多d收腹動作就得,加油呀
ccfang
|
fang123 發表於 19-1-6 09:14
生完都無點收,可能坐得多個肚腩好大,成日俾個死佬笑。各位媽咪有無好方法收肚吖?各位靚媽咪分享下啦!多 ...
我自己好懶運動,叫人幫手按摩收個肚。
fang123
|

[quote]ccfang 發表於 19-1-11 21:56
我自己好懶運動,叫人幫手按摩收個肚。[/quot想了解按摩收肚,可否pm。謝謝!
fang123
|
ccfang 發表於 19-1-11 21:56
我自己好懶運動,叫人幫手按摩收個肚。

多謝你介紹個師傅。分享下先,平時抱bb好累,做咗個人手及機二合一嘅深層淋巴按摩排毒真係超舒服,做埋收肚腩療程,做六次效果唔錯肚紋淺咗,肚腩平咗。琴晚老公話終於見到條腰啦!但仲未到自己理想尺寸,我唔想做肥師奶仲要努力瘦身,遲啲減埋大象腿。
BabeElla.Wong
|
fang123 發表於 19-1-6 09:14
生完都無點收,可能坐得多個肚腩好大,成日俾個死佬笑。各位媽咪有無好方法收肚吖?各位靚媽咪分享下啦!多 ...

扎肚同買整形內衣 做運動 仲有自己個行為
fang123
|

扎肚同整形內衣都好唔舒服,巳放棄。仲餵緊人奶做運動個胸好重。
又無恆心。日夜照顧bb搞到周身都痛,有時間都想訓係度按摩放鬆下。