家庭理財

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位有無用過中銀雙幣卡<大灣區一卡通> 中銀個Sales 話好好用, 好多回贈有無用家用過可以比下Comment?
想申請張用嚟交水電媒!

子爵府

回覆 yomamabb 的帖子

我都想知中銀大灣區銀聯雙幣卡點優惠法,銀聯雙幣卡交水電煤好似無積分的,有錯請指教,入機場個Loung 又要預先book 位

男爵府

kittykwok385 發表於 19-1-7 16:50
回覆 yomamabb 的帖子

我都想知中銀大灣區銀聯雙幣卡點優惠法,銀聯雙幣卡交水電煤好似無積分的,有錯請指教 ...

交水,電,煤,學費, 保險....每月頭一萬有分, 多出嗰啲無分 !

機場lounge 要銀聯鑽石咭先得 !

子爵府

大灣區果張米已經係銀聯鑽石咭卡咯,盡可能都吾會用呢D卡入機場lounge,太麻煩

複式洋房

回覆 kittykwok385 的帖子

應該自動轉帳會有積分, 但直接用信用咭比就無
水費無信用咭自動轉帳, 電 & 媒就有得信用咭自動轉帳
參考網址: https://goo.gl/5cvSxp

我無打算用呢張咭入機場個Loung, 只係覺得中銀有曬中電, 港燈同媒氣可以做到信用咭自動轉帳乍

複式洋房

銀行個職員話, 去百住果D 拍一拍咭就有現金回贈我想知呢點係點回贈乍

大宅

yomamabb 發表於 19-1-8 16:01

銀行個職員話, 去百住果D 拍一拍咭就有現金回贈我想知呢點係點回贈乍

直接拍卡或者加支付寶香港或者applepay消費有4%現金回贈,每月最多100蚊

複式洋房

回覆 alexkwng502 的帖子

係邊度拍?拍咭即係要購物?

子爵府

我試過百佳自助機拍銀聯卡吾得喎,部機只支持visa & master 無銀聯logo,支付寶就無問題

子爵府

即係簽夠2500大元可以收工

大宅

yomamabb 發表於 19-1-8 16:30

係邊度拍?拍咭即係要購物?

當然係購物,碌卡冇回贈,要閃付或手機支付

大宅

kittykwok385 發表於 19-1-8 16:49

我試過百佳自助機拍銀聯卡吾得喎,部機只支持visa & master 無銀聯logo,支付寶就 ...

可加支付寶或者applepay用,有回贈

大宅

kittykwok385 發表於 19-1-8 16:54

即係簽夠2500大元可以收工

係,每月2500

複式洋房

你平時係邊度用閃付?好多地方都有?

大宅

alexkwng502 發表於 19-1-8 16:15
直接拍卡或者加支付寶香港或者applepay消費有4%現金回贈,每月最多100蚊

去大家樂食飯 用支付寶 有冇 4% ?

大宅

kittykwok385 發表於 19-1-8 16:49

我試過百佳自助機拍銀聯卡吾得喎,部機只支持visa & master 無銀聯logo,支付寶就 ...

去百佳就用 DBS compass 信用卡啦
逢每月 2日,12 日,22 日
92 折 (等如 8% 優惠, 好直接)

大宅

kittykwok385 發表於 19-1-8 09:11
大灣區果張米已經係銀聯鑽石咭卡咯,盡可能都吾會用呢D卡入機場lounge,太麻煩 ...

點解呢 ?

別墅

yomamabb 發表於 19-1-8 17:34

你平時係邊度用閃付?好多地方都有?

搭單問
中銀銀聯雙幣鑽石卡
您地會否加到非apple 手機內?
alipay,alipay hk,wechat,BOC
邊個好用?

大宅

floinhk 發表於 19-1-9 08:13
搭單問
中銀銀聯雙幣鑽石卡
您地會否加到非apple 手機內?

Alipay HK ok
- Alipay HK 有印花,每三個有$3 或$5
- 有時 銀聯 手機 支付 有店舖優惠
- 淘寶 有時 手續費只是 1.5 %
- 4% 回贈

別墅

mkid 發表於 19-1-9 09:40
Alipay HK ok
- Alipay HK 有印花,每三個有$3 或$5
- 有時 銀聯 手機 支付 有店舖優惠

了解,請問銀聯 手機支付是否支援Samsung 手機?

首頁

尾頁

跳至