夫婦情感

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

mozymozzybaby 發表於 19-1-7 11:53
老公早幾年唔知點解問X眾借咗十幾萬,問佢點解,佢咦咦哦哦都唔知答左啲乜,不過算了,唔想追究原因

家庭 ...

條數你借左返黎後,你做好最壞打算每個月自己還得到先幫佢借,五好指意你老公會個個月比得返你先,而你家用一定係0,你接受到既就去借,最重要係還得到先好借,電視都成日賣。同埋欠十幾萬五係細數目!諗下自己應五應付到!借左有咩事又五好怨。

禁止訪問

男爵府

mozymozzybaby 發表於 19-1-7 11:53
老公早幾年唔知點解問X眾借咗十幾萬,問佢點解,佢咦咦哦哦都唔知答左啲乜,不過算了,唔想追究原因

家庭 ...

應覺似係想借d椅將條數轉比你咁.....

子爵府

受一排氣好過你下半世受難。
為結婚?你地大搞?有幾可信?
如果係正正經經為結婚,我唔信佢一開始唔講,仲可以大大聲話為左你嫁得好好睇睇先借咋。
條友又唔問自己屋企人借,擺明為面子而且條數鬼鬼地。連你外家都唔俾借,似乎面子大過天。
都幾肯定佢還左自己條數就話之你,過左海係神仙,家用繼續時俾時唔俾,大把理由。

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2個出去搵多份PT 夾手夾腳還咗佢! (如果信佢係因結婚)

男爵府

佢連乜原因都唔肯講,家用又唔準時,點幫

複式洋房

回覆 littlefunpig 的帖子

絕對無大搞, 無求婚, 無求婚介指, 結婚介指幾千蚊一對, 酒係有擺, 但十位左右, 根本唔洗10萬....

複式洋房

回覆 jojocatjojo 的帖子

男人一返大陸做野就好麻煩.... 好彩.. 佢都肯揹返條數.. 不過都可能係嗰個女人俾佢.

複式洋房

回覆 油麥麥 的帖子

佢成日好大聲話將所有錢俾晒我架, 好委屈咁架, 講到啲錢好似我食晒買晒嘢咁!

複式洋房

回覆 @Ting@ 的帖子

我都有啲咁嘅感覺.. 所以先兩難..

複式洋房

update 一下,

結果, 坦白講咗出嚟,
怕佢借左唔還, 問我爸借好唔好?
佢就話唔洗, 然後件事 "好似" 完咗...

結果昨晚無啦啦, 因為交水費問題, 大發脾氣, "唔借咪唔借囉, 我自己會搞得掂, 家用我會照俾!!... (下刪十句..當中包括難聽到嘔嘅說話.. ) "

原來心裡始終會有條刺...
講到好似, 做老婆嘅都唔幫佢咁..

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mozymozzybaby 發表於 19-1-10 09:52
update 一下,

結果, 坦白講咗出嚟,

唔駛你借,咁最後佢點解決
不要從別人的嘴裡去認識我

大宅

家庭 ...

自己想下
佢係咪得這條數? 如果係得一條數, 就算收入唔高都好, 十幾萬一定唔會太高息 , 也唔會再借唔到。
你幫左佢 如果佢再借番呢?
同埋你有cash 唔知點用,佢低少少息俾你賺好過俾銀行賺就話姐
要你出去借 又會差幾多? 十幾萬既五里息同三十里息 一年還 每個月可能真係差D的士錢/飯錢/遊戲電腦手機配件錢 甘少錢 自己搞掂啦 仲勞師動眾?

大宅

mozymozzybaby 發表於 19-1-7 15:47
其實我覺得佢唔係無能力還, 只係佢唔想蝕息, 想借銀行, 息口會低啲,
而佢咁還錢蝕息, 係其中一個俾唔足家 ...

傻女
如果你地入息唔係差十倍
點解你借會平佢甘多?
點解佢唔問銀行借 有工做 銀行十萬八萬p Loan 的息是好低的 大家日日都收到銀行要我地借款
點會一借就借大眾?
你真係唔好心軟
查清佢欠幾多街數先啦

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

熱血勳章

mozymozzybaby 發表於 19-1-10 09:52
update 一下,

結果, 坦白講咗出嚟,

佢咁樣係情感勒索你,可以看得出到底佢愛錢多啲定愛你多啲!
你好叻,可以堅持到...
如果堅持唔到,就好似我咁,錢倒左落咸水海

男爵府

mozymozzybaby 發表於 19-1-10 09:48
回覆 @Ting@ 的帖子

我都有啲咁嘅感覺.. 所以先兩難..

如果你老公真係咁諗自保最穩陣,你呢刻幫佢,到你有事時邊個幫你,諗清楚

珍珠宮

王國教室勳章

你唔好take 呢個risk...
做夫妻應該大家共同面對但佢要對你坦白至得,點可以乜都又話唔知,家用又唔準時只叫你借錢。

大宅

睇到第5頁, 完全覺得你老公含糊其辭, 好有問題。你唔洗同佢諗原因啦!當初因為結婚而借的話, 你估佢唔會日講夜講提住咩?因為唔幫佢借錢就發老爛, 咪由佢!佢就是想你抵不住心軟, 你千其唔好添吖

瑪瑙宮

update 一下,

結果, 坦白講咗出嚟,

你企硬喇, 佢自己攪得掂咪攪掂佢, 根本就唔應該你去借, 又唔比尼个知果个知, 去到尼步都無得唔比喇, 重要發你老皮? 你企硬唔好幫佢借呀, 上左身累埋細路點算.

首頁
34567...8

尾頁

跳至