夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 Bob_Lennon 的帖子

多謝各位的祝福!亦祝福各位在新一年,事事順利!家庭幸福!
Dear Bob Lennon,你很善良和善解人意,很高興在網上認識你!

男爵府

熱血金章

嘩!妳咁讚我我會面紅㗎!哈哈哈哈!
我都好高興能夠認識妳啊!小肥寶寶,
再一次祝福妳和妳的家人健康平安,幸福快樂!
新嘅一年事事順利,開開心心!

小肥寶寶 發表於 19-2-15 17:56

多謝各位的祝福!亦祝福各位在新一年,事事順利!家庭幸福!

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

我覺得你想要點樣既生活 係要講出黎 做出黎

我想要個老公錫我 但點為之係錫 點先算係錫 每個人既觀點角度都唔同

所以我想要個老公錫我 我就會教佢我想要既錫係點樣

我要二人世界 我就間唔中要求佢陪我去我想去既 地方 或者問佢 佢想去邊到 陪佢做中意既野

唔好覺得咁小事都要人教 咁小事都要人提
事實係每個人既感受都唔同 每個人對件事處理都唔同

大宅

回覆樓主:

男人同女人唔同,很多男人不懂女人,同佢係咪好人無關,只係大家不同類,要既野唔同。男人大部份都唔識做呢d野,識做果D男人通常係Playboy 。大部分男人覺得我出現左就係做左,亦有男人專登唔做,因為覺得女人好煩,做極都唔滿意。
你已結婚20年,應該仔女都大,好好諗下自己想要D乜,自己既快樂由自己負責,如果只係期待別人讓你快樂,會好辛苦,因為如果你命水無d咁既老公就根本就是強求!
如果佢好悶,你可以搵下自己興趣,唔好咁多時間去諗d負面野,因為抱怨係永無止境,當你停止去complain,開始去感恩,就會發現好多好事會發生!加油

男爵府

熱血金章

早晨!元宵節快樂!祝大家甜甜蜜蜜,開開心心!

男爵府

多謝你!大家要爭取幸福!開開心心!

男爵府

熱血金章

今晚有冇準備煮湯圓食呢?我就返父母屋企一齊食呢!^_^

小肥寶寶 發表於 19-2-19 15:45

多謝你!大家要爭取幸福!開開心心!

男爵府

昨晚與老公有親密接觸,他說了一句:‘你既body好正’,令外喜出望外,我要繼續keep住做運動!

男爵府

熱血金章

好甜蜜呢!今晚唔駛食湯圓都夠晒甜。
keep住做運動對身心都有益呢!努力加油喇!

小肥寶寶 發表於 19-2-19 15:49
昨晚與老公有親密接觸,他說了一句:‘你既body好正’,令外喜出望外,我要繼續keep住做運動! ...

複式洋房

你故事好正面,鼓勵人積極正視問題,祝繼續甜蜜

複式洋房

小肥寶寶 發表於 19-1-7 14:45
與老公由相識到結緍已有二十年, 頭兩三年,大家相處得好開心,但當讀完書回來後,由於他的家庭成員接二連 ...

我都係啦,老公唔會搞浪漫的,成日掛住做野做野,乜都話自己做野好辛苦,咁辛苦做野為頭家,返黎仲要煩我唔開心,脾氣又硬頸,我覺得委屈喊過無數次,佢一次都唔哄,仲走咗去,病咗都係唔點理我,從來睇醫生都係我自己去,行街又容易黑面,無耐性,但係人係自己揀嘅,唯有自己安慰自己,多想想佢對你好的一面囉,無計架啦

男爵府

這幾天和公老去了一個六天的二人世界旅行,再次發現老公好man, 好有承擔,好有安全感,感覺回到初戀

子爵府

回覆樓主:

你真係好貪心喎!你寫頭兩行已令好多jm羡慕不已,你唸下有家暴同跟著日日發脾氣嘅老公怎算!

男爵府

alicewong18 發表於 19-3-7 09:06
你真係好貪心喎!你寫頭兩行已令好多jm羡慕不已,你唸下有家暴同跟著日日發脾氣嘅老公怎算!
...

吓!不明白你的意思???? 我在我開的POST 講番自己和老公相處的近況, 不明白有甚麼貪心可言!!

我亦曾經歷婚姻低潮, 否則,亦無須在此呻!! 現在經過雙方的努力, 大家關係改善了, 亦想與JM分享, 僅此而矣!

大宅

會唔會有D... 庸人自擾?

子爵府

以前未結婚已經聽人講,有左小朋友都唔好稱呼另一半做爸爸媽媽,而要稱呼番老公老婆或者叫開嘅親暱名,咁樣感情先可以保溫,所以,我地宜家有小朋友仍然唔會叫對方爸爸媽媽。

感情同銀行存款一樣需要成日灌溉,恩愛夫妻通常早上起床、離開家門、回家時都會親吻,一個月抽一天放下兒女出外拍拖,重要日子送一些禮物。我也會突然拍張照傳給老公,然後跟他說:我想你啦。

繁瑣生活挺磨人的,如果不為大家找點樂趣,那多沒意思。

複式洋房

小肥寶寶 發表於 19-1-8 09:34
首先,多謝各位的意見。
我與他相識於微時,現在大家都是專業人士,在經濟上我無須依賴他,大家各 ...

好明白,我正正就係咁,但我哋只一齊咗4年幾,結咗婚一年,情況比你更差,我都唔知點好,不被重視呢樣嘢真係好 sad

男爵府

我這兩個月思考了很多, 亦將心思由小朋友再逐漸轉回老公身上, 亦向老公多次表明我的內心想法, 老公應該明白多了,兩個月前仍叫我做"媽咪", 現在已改口做"老婆", 今次旅行他全程拖住我, 我看到他改善了, 自己亦對他細心左和温柔左, 無甘容易黑臉, 大家相處舒服好多.
我一直知道他是好老公, 但以前真的沒有花心思和細心在我身上, 好似同屋住一樣, 所以我吾開心, 吾想這樣過一世, 好想兩個人即使二十年了, 仍有愛的感覺. 現在終於有點曙光, 我會繼續努力!

大宅

小肥寶寶 發表於 19-3-7 10:47
我這兩個月思考了很多, 亦將心思由小朋友再逐漸轉回老公身上, 亦向老公多次表明我的內心想法, 老公應該明白 ...

你就好啦,我講乜都冇用,年年我生日我都想過得開心d,偏偏隻c6乜都唔做,食餐飯就算,蛋糕冇禮物冇,講到明我想做乜都冇反應,今年已經3字尾又係咁,難得我唔洗返工都唔同我出去,我已經忍住道氣,諗住算,咁早有d嘢比佢話我我頂唔住爆佢

別墅

男人婚前都唔能夠令你滿意,婚後更加無可能呢。

首頁

尾頁

跳至