親子旅遊

跳至

首頁
12345...12

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

MissMaMa 發表於 19-1-8 16:26

可能你少用Hotel. com。。。只要1年訂1次就可以延續10送1, ...

係,我小用hotel.com,我眼淺,只看眼前利益,邊間平訂邊間,同埋我不用hsbc的信用卡,我儲死兩張卡

呢排訂房多數是agoda, 所以可能甘sent左兩次現金discount 比我

珍珠宮

CrabPincers 發表於 19-1-8 16:20
但我成日收到呢d現金卷呀

第一張相係我經kayka 入

建議你先格價。。。我八卦check 下,我見只係$5600(另送$1644Avios ),未扣任何個人的積分,只係用左10%Off discount code 。另外,你收到的現金券,係之前你喺Agoda 訂酒店的禮品卡回贈,完成住宿就會收到,唔係Agoda 無端端send 比你。

子爵府

延遲付款宜家變哂伏,攪到我要取消再訂過,以前係可以到期前比番訂價港幣,宜家佢日元轉美元再轉港幣,即我買兩次外幣付款

公爵府

MissMaMa 發表於 19-1-8 16:44

建議你先格價。。。我八卦check 下,我見只係$5600(另送$1 ...

個discount code 在邊樹拿呢?我頭先見你甘講都即訂download kayka,但經佢入不見有discount code

甘kkday klook 果d又邊樹搵discount code 呢?我上網搵到果d,入到去話地區不岩不比用,我還有入場卷/day tour 未訂

公爵府

MissMaMa 發表於 19-1-8 16:44

建議你先格價。。。我八卦check 下,我見只係$5600(另送$1 ...

我不死心,再經kayak入agoda, 都是不見有個位比我打discount code, 點樣入先出discount code 個位?

男爵府

知價錢先好用agoda, 佢唔同途徑入 (直入官網/經google/經trivago果類), 唔同device (pc/ mac機/ 電話/ app) 全部都唔同base price唔同折扣的, 如果已經出面格完價再入agoda見平d就訂佢, 如果盲鐘鐘就咁入去訂都幾大機會唔係最低價

格價應該大家都係用"搵酒店我最平最抵"同埋隻藍色熊, 其實已經係代表哂兩大集團, 你地鐘意既可以睇埋攜程系(包括永安, trip.com), 已經乜都夠。有人提kayak, 係同藍色熊同集團的

利申: 我都係用開hotels.com 10送1 間中會訂agoda, 因為有時會平d

珍珠宮

kelvin1206 發表於 19-1-8 17:19
知價錢先好用agoda, 佢唔同途徑入 (直入官網/經google/經trivago果類), 唔同device (pc/ mac機/ 電話/ app) ...

你講得啱,訂Agoda 真係要試晒唔同途徑入,用desktop,手機或app入,已經唔同價,信用卡指定的link,又唔同。。。用trivago入agoda ,多數係冇著數,用hotelscomined 同 kayak入,多數同價,但 kayak 有時會更平。。。結論係,要小心格價,總之邊度平,就幫襯邊度(當然要比較有口碑的訂房網)

珍珠宮

CrabPincers 發表於 19-1-8 17:16
我不死心,再經kayak入agoda, 都是不見有個位比我打discount code, 點樣入先出discount code 個位?

...

你先去tripadvisor 入agoda ,拎10% discount code

公爵府

MissMaMa 發表於 19-1-8 17:32
你先去tripadvisor 入agoda ,拎10% discount code

o, thanks, 甘即是不關我經不經kayka 入,我以為經kayka 入會多10% discount, 我下次訂房會去tripadvisor 拿左10% discount code 先

anyway, 甘kkday klook 呢d又可以在邊搵到discount code?

珍珠宮

CrabPincers 發表於 19-1-8 18:00
o, thanks, 甘即是不關我經不經kayka 入,我以為經kayka 入會多10% discount, 我下次訂房會去tripadvisor ...

你先經 tripadvisor入agoda 拎左10% code,再開個kayak ,經Kayak 入Agoda ,價錢會再平d,然後在欄位貼上 discount code。我試過咁會最平,由tripadvisor 入agoda ,價錢係會貴好多,你copy 左個10%code好走喇

珍珠宮

CrabPincers 發表於 19-1-8 18:00
o, thanks, 甘即是不關我經不經kayka 入,我以為經kayka 入會多10% discount, 我下次訂房會去tripadvisor ...

KKDAY同KLOOK,而家冇乜Promo,只係部分行程做promo。之前我攞的code,已經喺31.12.2018到期,我都等緊新code 。但如果你有Master 卡,klook好似有95折。

男爵府

終極熊貓 發表於 19-1-8 15:38
我覺得無錯喎
點保證你由卜果日到入住都係最低價
如果係咁,永世唔洗做promo啊~因爲咪要賠返之前booking ...
Best price guarantee 我用過 booking.com /Agoda /hotels.com 均適用. 正確係你入住之前搵到任何網站平過你book 既價就會refund比您!

IHG 咁既Policy 我真係第一次見!

你既疑慮其實唔會發生 , 因為係酒店放價錢比咁多間agency, agency 自已適量加減。當酒店仲有好多房未租出佢哋先會再減價放比agency.

伯爵府

Rilakkuma12 發表於 19-1-8 16:51
延遲付款宜家變哂伏,攪到我要取消再訂過,以前係可以到期前比番訂價港幣,宜家佢日元轉美元再轉港幣,即我 ...

請問揀先訂後付, 揀日圓支付, 有冇伏?

我以往在其他網只揀到酒店付, 但見agoda先訂後付同到酒店付差價有番咁上下, 就揀咗先訂後付. 同埋哩排booking.com唔知搞乜, 有啲酒店免費取消嘅限期set到好前, 而agoda就入住前一兩日仲可免費取消, 咁我唯有用agoda.

珍珠宮

like_travel 發表於 19-1-8 20:35
Best price guarantee 我用過 booking.com /Agoda /hotels.com 均適用. 正確係你入住之前搵到任何網站平過 ...

老實說,我好少用你講果幾間
我用開E記,官網
玩過claim過好幾次BPG,都係24/48小時內claim

反而無留意過入住前都claim得
所以今日見識了,謝謝

子爵府

ioi 發表於 19-1-8 20:39
請問揀先訂後付, 揀日圓支付, 有冇伏?

我以往在其他網只揀到酒店付, 但見agoda先訂後付同到酒店付差價有 ...

伏,我同 cs 講,你地以前係可以提前比錢,用港幣嘅訂價,你一揀延後,佢會同你訂咗係比日元,計到時嘅滙價比港幣,佢仲要轉兩次先所以係伏

伯爵府

Rilakkuma12 發表於 19-1-8 20:58
伏,我同 cs 講,你地以前係可以提前比錢,用港幣嘅訂價,你一揀延後,佢會同你訂咗係比日元,計到時嘅滙 ...

轉兩次即係點? 我冇睇佢港幣價格, 訂房比較時都只係睇日圓價格. 咁我揀咗日圓稍後付款, 到期付款時, 佢唔係就在我信用卡扣訂單上這筆日圓數值嗎?

我開頭試咗一次揀稍後付港幣, 個畫面load緊時彈咗個大啲嘅數出嚟, 附帶寫住甚麼"以agoda匯率計算"之類嘅嘢, 我先諗, 佢計嘅匯率可能貴過信用卡, 所以我就取消咗再訂過. 我以為揀日圓會穩陣啲.

公爵府

親子王國15週年勳章

agoda 個個机唔同價。申利: 長用agoda

珍珠宮

終極熊貓 發表於 19-1-8 20:51
老實說,我好少用你講果幾間
我用開E記,官網
玩過claim過好幾次BPG,都係24/48小時內claim
E 記,係指exPd牙?即係Hotels.com喎

珍珠宮

ioi 發表於 19-1-8 21:45
吓 轉兩次即係點? 我冇睇佢港幣價格, 訂房比較時都只係睇日圓價格. 咁我揀咗日圓稍後付款, 到 ...

大概係:
先沽日圓,買美元,沽美元,買港元。。。唔係直接日圓對港元,仲有,個兌換牌價唔係我地平時銀行嗰個,係用一個佢地嘅價。總之就係勁蝕!我中過一次招,唔會再揀後付。

ioi    發表於 19-1-8 22:10

珍珠宮

MissMaMa 發表於 19-1-8 22:01
E 記,係指exPd牙?即係Hotels.com喎

價格係一樣
但我係Gold member,privileges同儲分 上我揀E記~

P.S. E記近來取消左BPG,所以轉玩左各項hotel group

首頁
12345...12

尾頁

跳至