懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Chris33 發表於 19-2-28 20:06
Thx ,大家一起加油。BB會健健康康平平安安來媽咪身邊。

咁你而家駛唔駛月月抽mon住? 同埋你幾週呀?

洋房

shekshek927 發表於 19-2-28 20:07
咁你而家駛唔駛月月抽mon住? 同埋你幾週呀?

我琴日先打完第一針,打完三針后要每個月抽血檢查。剛剛15週
大家好,我是新加入的亲子会员Chris

大宅

shekshek927 發表於 19-2-28 20:06
月月抽(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)(emoji) 有冇話mon幾耐先停。我上年八月驗過body check ...

正常話無懷孕抽三次如果結果一樣就會定為假陽性,現在因為懷孕所以抽到生為止啊,我8個月都仲抽緊。醫院就話生時bb再由兒科醫生睇下洗唔洗抽血等都由兒科醫生決定。之後點我自己點安排仲未同我講。我都係呀,上胎都無依個情況,又無其他性伴,老公驗左都無。但就出現依個問題,搞到擔心一餐

洋房

kawainnn 發表於 19-3-1 00:30
正常話無懷孕抽三次如果結果一樣就會定為假陽性,現在因為懷孕所以抽到生為止啊,我8個月都仲抽緊。醫院就 ...

Oh......我家先14週 要挨六針先十月懷胎。不過最緊要母子安全啦。仲諗住抽左幾次冇野就唔駛抽tim

別墅

Chris33 發表於 19-2-28 15:33
你幾週啦?我剛剛確診係梅毒但我都唔知幾時感染嘅,係產檢先知自己有梅毒抗體。政府醫院驗咗一次, ...

想問你確診左係咪有二項positive?

洋房

Phoebelui1305 發表於 19-3-8 09:39
想問你確診左係咪有二項positive?

得一項positive 。

別墅

Chris33 發表於 19-3-8 10:38
得一項positive 。

醫生又話要二項positive,先係確診(emoji)

洋房

Phoebelui1305 發表於 19-3-8 11:49
醫生又話要二項positive,先係確診(emoji)

咁我唔清楚,我睇個report 係得一項係positive 。但佢就話我係梅毒,已經打咗兩針了,仲有一針打完日後就個個月抽血。

首頁

尾頁

跳至