想問本身瘦底嘅準媽媽, 你哋重左幾多?

bonbon926
|
想知你哋係咪三個月之後每一個禮拜重一磅?頭三個月有重左幾多磅呢?
Kit_ting
|
bonbon926 發表於 19-1-8 00:46
想知你哋係咪三個月之後每一個禮拜重一磅?頭三個月有重左幾多磅呢?

我而家34週1 53kg ,未有係42.幾,共重23左右,冇乜計住三個月每一星期重幾多
贏在起跑線
|
我岩岩有果時100磅
三個月瘦左,96磅
依家37週114磅⋯
bonbon926
|
我未有嗰陣97磅, 依家15週已經103磅. 如果好似啲人咁講一星期重一磅咁我咪會重30磅😵
bonbon926
|
回覆 Kit_ting 的帖子

你大概幾高到啊?
bonbon926
|
回覆 贏在起跑線 的帖子

輕左係咪因為有孕吐?
Kit_ting
|
bonbon926 發表於 19-1-8 01:34
回覆 Kit_ting 的帖子

你大概幾高到啊?

163cm
Yiulama
|
未有時104磅,冇嘔但頭4個月都冇重過!
兒家33週有119喇重左15磅!醫生話bb中碼
贏在起跑線
|
bonbon926 發表於 19-1-8 01:35

輕左係咪因為有孕吐?

我有嘔但唔嚴重,初初三個月好累好累,成日掛住訓都冇食野
我160cm
JD930
|
bonbon926 發表於 19-1-8 01:35

輕左係咪因為有孕吐?

唔知啊 我早期都突然輕咗4.5kg所以12w時輕過原本體重0.6kg,但我冇嘔過而且一直都有胃口食好多嘢...
bunny_sze
|
由110變130左右
生完兩三個星期左右冇左肚腩
但著以前條牛仔褲都覺得食唔到野⋯
nalinacc
|

我中期好似隔一至兩星期重1 kg,後期好似重得慢
Siupenguinyiu
|
未有時98磅,有左三個月嘔到得返92磅~臨生時124磅
ChansBB
|

我上胎勁大食
都係重左15lbs
35w就生左呀仔
佢都佔5.5lbs中size

生完重得3lbs
餵埋人奶
坐完月重得1lb

Mair
|
高155cm,未有之前87磅
依家23週99磅
haha748494
|
回覆 Yiulama 的帖子

唔錯喎,肥B唔會肥媽。
chanlazy
|

我163cm 未有前48kg左右 頭3個月瘦左8磅 得翻44kg咁上下 3個月-4個月食到嘢升翻 有47kg而加 但都偏瘦
bchuma
|
到生重左40 生完8個月仲有10斤
stellastellac
|
我156cm,21週,現時96磅,暫時只係重左6磅
freshrose
|
未有時87 磅,去到40w 110磅