(求救)染色體驗到係45 XO嘅男仔會有咩問題?

Gracelee518
|
啱啱見完醫生,等緊抽胎水,如果胎水結果顯示正常,而照結構又無問題,咁係咪代表bb應該正常?定係都要出左世先知有無問題?

今次嘅情況感覺比我有地貧複雜好多
manmanwong12
|
Gracelee518 發表於 19-1-8 10:23
啱啱見完醫生,等緊抽胎水,如果胎水結果顯示正常,而照結構又無問題,咁係咪代表bb應該正常?定係都要出左 ...

請問你而家情況如何?我今日岩岩拎完t21報告,醫生話我bb少咗條性染色體,45,X係女仔。而家我完全唔知道應該要點做。真係好擔心,而我亦都係隱性地中海貧血既!
Carolinewongc
|
manmanwong12 發表於 19-2-11 13:28
請問你而家情況如何?我今日岩岩拎完t21報告,醫生話我bb少咗條性染色體,45,X係女仔。而家我完全唔知道 ...

佢除左講少左染色體仲有冇講d咩?
s_for_samantha
|
manmanwong12 發表於 19-2-11 13:28
請問你而家情況如何?我今日岩岩拎完t21報告,醫生話我bb少咗條性染色體,45,X係女仔。而家我完全唔知道 ...

樓主抽胎水驗左無事啊 希望你BB 都無事啦
bambam813
|
我老婆都係地貧孕婦呀,
做左T21 報告話一切正常
Alicham
|
bambam813 發表於 19-2-11 19:31
我老婆都係地貧孕婦呀,
做左T21 報告話一切正常

多D休息,食多D葉酸就ok
bambam813
|
Alicham 發表於 19-2-12 11:56
多D休息,食多D葉酸就ok

佢又怕食太多葉酸生自閉兒
本來食緊1000mcg而家減到500mcg
musiccisum
|
Gracelee518 發表於 19-1-8 10:23
啱啱見完醫生,等緊抽胎水,如果胎水結果顯示正常,而照結構又無問題,咁係咪代表bb應該正常?定係都要出左 ...

抽胎水已知有無問題
manmanwong12
|
s_for_samantha 發表於 19-2-11 14:19
樓主抽胎水驗左無事啊 希望你BB 都無事啦

多謝你
BkBKbkwong
|
bambam813 發表於 19-2-12 15:49
佢又怕食太多葉酸生自閉兒
本來食緊1000mcg而家減到500mcg

會咖咩?
朱古力妹妹
|
BkBKbkwong 發表於 19-2-17 17:58
會咖咩?

會!食過量葉酸係會生個自閉症BB!