懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

想請問有冇jm最近在法國醫院開刀呀?
大家有冇join package呀?join同唔join既分別又係咩?(emoji)

別墅

huthy 發表於 19-1-8 11:35
想請問有冇jm最近在法國醫院開刀呀?
大家有冇join package呀?join同唔join既分別又係咩?(emoji)
...

18年尾生嘅
最大分別係package會貴啲
同埋開刀係5日4夜嘅
唔跟package一般醫生都會4日3夜就放你走
同埋入院果陣姑娘慣哂口會叫你唔駛joon package架
反而係諗下自己想住幾人房

別墅

heherikku 發表於 19-1-8 19:36
18年尾生嘅
最大分別係package會貴啲
同埋開刀係5日4夜嘅

我嚟緊都想法國生,但我想問係咪醫生多數都會叫你開刀㗎?因為我自己想揀無痛順產(聽講順產好似對BB好啲)同埋想問你最後埋單用左幾錢呀

別墅

kathylaw1221 發表於 19-1-9 08:39
我嚟緊都想法國生,但我想問係咪醫生多數都會叫你開刀㗎?因為我自己想揀無痛順產(聽講順產好似對BB好啲: ...

睇你心儀個醫生係咪淨做開刀同埋有無掛單法國醫院
如果想順產都有婦科醫生做架
順產同開刀我覺得最緊要都係睇bb係肚入面情況都媽媽本身意向
我知自己實頂唔住果種唔知痛幾耐 所以我揀開刀
埋單貴唔貴好睇醫生自己收幾多
我的話所有野加埋約6萬

別墅

heherikku 發表於 19-1-9 10:36
睇你心儀個醫生係咪淨做開刀同埋有無掛單法國醫院
如果想順產都有婦科醫生做架
順產同開刀我覺得最緊要都 ...

我都係怕痛所以先想揀無痛順產,因為想生兩個,所以驚開刀會有影響...而家都煩惱緊,係呢,咁你開完刀個傷口痛左幾耐呀?

大宅

回覆樓主:

我剛剛法國醫院開刀,住4日3夜埋單60000有找
幾錢都視乎醫生費收幾多

別墅

kathylaw1221 發表於 19-1-9 10:56
我都係怕痛所以先想揀無痛順產,因為想生兩個,所以驚開刀會有影響...而家都煩惱緊,係呢,咁你開完刀 ...

哈 我無諗咁多 一個夠了
我好似出院果陣都唔覺好痛啦
只係上落床果陣就要小心啲 因為傷口位唔可以用力
不過我相信體質都有影響 隔離床個媽媽同一日開刀
佢到出院都仲痛 要佢老公扶住行

洋房

我醫生22000,咁我唔join package 預六萬幾應該差不多?:)

大宅

huthy 發表於 19-1-9 15:23
我醫生22000,咁我唔join package 預六萬幾應該差不多?:)

岩岩12月底開刀生左,住大房6萬內搞掂,原本諗住順產但過期催生唔出,最後改左開刀(未入產房已決定所以唔算緊急開刀,如果唔係貴好多)。我覺得大房好過3人房,住院期間平均3-4人係住,但空間係3人房1倍所以住得輕鬆,又平d

禁止訪問

複式洋房

回覆 kikiho0312 的帖子

請問係邊位醫生開刀?

首頁

尾頁

跳至