產前抑鬱

Jessica_CCheung
|
想問各位媽媽有冇試過產前抑鬱?
要如何解決?
我成日都好唔開心
好驚自己順產生唔出個bb出黎
又好驚自己老公因為我唔打扮身型又變左而出面有第二個
好唔想出街,因為好驚d人望住我既眼神
夜晚又成日訓唔到,訓到又發好多夢
日日都因為唔夠訓而好頭痛
圖入面既我基本上中晒
咁我應該點做好?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
s196300
|
Jessica_CCheung 發表於 19-1-8 13:01
想問各位媽媽有冇試過產前抑鬱?
要如何解決?
我成日都好唔開心

返健康院或醫院復診時試下同醫生姑娘講,佢地會有方法幫你解決,記住唔好太擔心,越擔心情況會更加嚴重,時時記住你唔係孤單,唔再係自己一個人
|
s196300 發表於 19-1-8 14:21
返健康院或醫院復診時試下同醫生姑娘講,佢地會有方法幫你解決,記住唔好太擔心,越擔心情況會更加嚴重, ...

我本身有睇心理,咁係咪應該要提早個心理覆診期
s196300
|
Jessica_CCheung 發表於 19-1-8 14:24
我本身有睇心理,咁係咪應該要提早個心理覆診期

如果真係好辛苦,就試下改早複診吧
|
s196300 發表於 19-1-8 14:25
如果真係好辛苦,就試下改早複診吧

好呀...Thank you
s196300
|
Jessica_CCheung 發表於 19-1-8 14:26
好呀...Thank you

你係第一胎嗎?
|
s196300 發表於 19-1-8 14:27
你係第一胎嗎?

係呀
Luisbaby
|
我頭幾個月都係甘,宜家過咗3個月好d。唔好有太大壓力,多d搵朋友家人傾下,懷孕期的女人其實都可以打扮,都可以好靚,身體變化唔會改變人內心。你要相信身邊總有人陪伴!大家一起加油^0^~!
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 16:05
我頭幾個月都係甘,宜家過咗3個月好d。唔好有太大壓力,多d搵朋友家人傾下,懷孕期的女人其實都可以打扮, ...

我仲有兩個月生得
Luisbaby
|
Jessica_CCheung 發表於 19-1-8 16:06
我仲有兩個月生得

恭喜快卸貨喇!keep住俾多d微笑自己,媽媽!
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 16:07
恭喜快卸貨喇!keep住俾多d微笑自己,媽媽!

訓得差係一個重點
Luisbaby
|
後面兩個月係會訓得差d,搵個舒服姿勢訓。好似側訓會好d,我都唔太記得,宜家陀第二個,覺得比第一個辛苦!
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 16:14
後面兩個月係會訓得差d,搵個舒服姿勢訓。好似側訓會好d,我都唔太記得,宜家陀第二個,覺得比第一個辛苦! ...

我係點訓都訓得好差
Luisbaby
|
訓前廳下音樂!
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 16:31
訓前廳下音樂!

多夢到不得了
Luisbaby
|
有無同醫生傾過,會否其他原因引起?
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 17:03
有無同醫生傾過,會否其他原因引起?

未傾,但都有7-8成confirm係產前抑鬱
Luisbaby
|
聽下醫生有咩建議。
|
Luisbaby 發表於 19-1-8 17:07
聽下醫生有咩建議。

係呀