夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

唔可以留低。

大宅

你要記著,如果唔係呢個男人,佢個邊既所有人什麼都不是。你同佢地既關係源於呢個男人,你唔需要在意佢地話你啲咩。

你離開左呢個男人,佢地只係路人甲乙丙,所以你剩係要諗你而家應該點保護自己同小朋友。其他人話你你完全唔洗理囉。

大宅

好媽媽勳章

你做得媽媽代表你有一份責任感,你大個喇,你除左要學識保護小朋友,更加要學識保護自己,既然屋企幫唔到你,唯有向外求助,慶幸現今資訊發達,盡快解決一切讓自己重新生活,加油

翡翠宮

回覆樓主:

其實佢屋企人係點,無乜所謂
重點係佢打到豬頭咁,佢屋企人撑吾撑你都應該報警+分手
仲諗佢屋企人把鬼

大宅

俾老公咁對待都唔走
又一斯德哥爾摩症候群
唔明點解要理佢d屋企人,佢地講得啱喎,真係你兩公婆嘅事
走啦唔該你,唔為自己都為個細路啦

珍珠宮

減齡達人勳章

比人打咗唔止一次,你仲忍?連刀都出埋,下次受傷嗰個係你個女甘點算?
要去醫院簽傷,備案。因如有日,你老公同你爭撫養權, 你起碼証明佢有暴力傾向,不適宜照顧小朋友。
無論咩原因,都唔可以出手,女人點夠男人打,打得一次,就會有第二次。男家人你咪理,佢地一定幫你老公。

大宅

FkUUu 發表於 19-1-8 18:37
我地一家三口就系住系我娘家,62另有新歡,而佢老婆吾中意我地,所以無理過我地,更五系同住!而系我覺得 ...

郁過一次手,就會陸續有來,呢d機會唔可以比佢再發生

同埋打得老婆嘅男人,已經唔可以留低

如果係我就一定離婚

伯爵府

我地一家三口就系住系我娘家,62另有新歡,而佢老婆吾中意我地,所以無理過我地,更五系同住!而系我覺得 ...

趕佢走

琥珀宮

回覆樓主:

點解你仲唔走?依d case啦啦聲返娘家啦

子爵府

回覆樓主:

你仲好後生,長路漫漫,唔想比人打死,唔想個女冇呀媽,就拿拿聲斬纜,呢個男人唔值得你留喺身邊。

男爵府

DHA勳章

其實你洗咩理佢屋企人,根本就同野蠻人無分別。咩道理都係佢地到。

加上你老公住係你屋企,佢應該睇返你頭先岩,咁你屋企人無出聲既咩,見你比人打

伯爵府

想生BB熱投

我無睇晒你啲嘢,睇完第一節己覺得,你後生遙遙,唔通想咁過世?諗遠啲,係咪想呢世都係咁?唔係就即刻立嘢走啦!電話改埋,單身走!
I am Agent P

禁止訪問

回覆樓主:

男爵府

樓主唔好介意,我覺得你有啲多餘,既然你都明知佢哋講嘢淨係過到自己過唔到人,你使乜理佢,趕唔趕死佬走係你嘅決定,使乜理佢嗰邊啲人講乜,仲有佢哋話你呢果樣唔啱,你自己唔講唔申訴,你老公對你做嘅嘢你又唔講返出去,咁其實你自己攞嚟,既然你講到佢哋對你咁差,咁點解你唔講返你而家講嘅嘢俾佢屋企人知,你又唔講,佢哋話呢你又唔順氣,佢哋淨係聽到佢個孫講嘅一面,可能佢哋都唔知你遇到嘅問題,如果佢哋真係明知而同你講唔好煩到老人家,咁你咪同佢講老人家唔好理你地兩個人嘅嘢law,比我唔會同佢屋企人交代,亦唔會理佢哋嘅說話,根本唔需要有壓力

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

男家請咩唔洗在乎,佢幫你唔幫你都好,婚姻係你同c6嘅事,我接受唔到要捱打,係錫你、愛你嘅人點會打得出手?要小朋友係咁嘅環境長大,對佢影響深遠!仲留佢係到做咩?

子爵府

回覆樓主:

唔駛諗

舖好後路,秘密進行
一走唔唔俾佢哋找到
block 哂電話唔好聽

暴力就已走得
理佢屋企人講乜?
做得阿媽唔好咁軟弱

一係打電話去啲機構傾吓問吓先
你要自救

大宅

打老婆既男人真係唔要得

子爵府

你住娘家好辦好多,趕佢走,搞離婚!
要住女家,打女人,兩樣加埋係廢中廢男,留黎做乜?即叫佢有咁遠滾咁遠。
男家人更加唔駛理,離婚後佢地係nobody
小朋友日日見住家暴,會有童年陰影,唔為你自己都為你小朋友著想,請盡快叫個賤人走,或者換鎖。
你仲後生,仲有好長路要走,請唔好再浪費時間同佢糾纏。
加油JM

大宅

FkUUu 發表於 19-1-8 17:10
打電話黎罵我點解五聽你地電話,我想問問大家,當你小朋友病,加上被c6嚇到半夜驚醒,你哄緊佢訓既時候點 ...

仲唔走?向社工求助!因為你有危險,你老公可能唔知邊日飲酒飲到癲打死你!

快啲走,出得手就預咗分開!加上佢家人對你不好,當外人咁,無謂留下

大宅

咁就大條道理掃隻垃圾出街啦!

首頁

尾頁

跳至