法國定浸會?

swsws
|
打算順產,考慮緊去法國定浸會,有無媽媽剛剛生完可以分享下?同埋單唔知會差幾多錢到?
大西瓜i
|
swsws 發表於 19-1-9 08:20
打算順產,考慮緊去法國定浸會,有無媽媽剛剛生完可以分享下?同埋單唔知會差幾多錢到? ...

呢兩間我都有考慮過,最後撿左仁安,法國醫院既姑娘態度唔系幾好
1010k
|
大西瓜i 發表於 19-1-13 05:45
呢兩間我都有考慮過,最後撿左仁安,法國醫院既姑娘態度唔系幾好

請問仁安的嬸嬸職員好嗎?
Kapui127
|
餵母乳的話聽講浸會好d
肥虎虎
|
大西瓜i 發表於 19-1-13 05:45

順產唔好揀仁安
肥虎虎
|
打算順產,考慮緊去法國定浸會,有無媽媽剛剛生完可以分享下?同埋單唔知會差幾多錢到? ...

浸會
PHOENi_Z
|
我上個月係法國醫院順產,加埋無痛就7萬1,姑娘醫生同姐姐都好好(emoji)(emoji)
TempoT
|
PHOENi_Z 發表於 19-1-13 15:45
我上個月係法國醫院順產,加埋無痛就7萬1,姑娘醫生同姐姐都好好(emoji)(emoji)
...

真的順產可不痛?
PHOENi_Z
|
TempoT 發表於 19-1-13 16:42
真的順產可不痛?

真係唔痛呀,成個產程同我老公係產房睇電視、wtsapp,仲訓著埋添,一路唔痛,仲要我開到9度半都仲冇感覺,然後我停左藥,等醫生到左一痛我就push, push 左一陣就生左啦,果種痛都完全係接受到呀
kathylaw1221
|
PHOENi_Z 發表於 19-1-13 15:45
...

我想問你係搵邊個醫生幫你順產㗎?因為我都想揀無痛順產,但我見好多醫生私院生都會提議開刀
EstrellaDamm
|

你打算餵人奶嗎?法國聽聞唔係幾「人奶友善」。呢個可能會係某啲媽媽嘅考慮因素之一。
PHOENi_Z
|
kathylaw1221 發表於 19-1-13 21:56
我想問你係搵邊個醫生幫你順產㗎?因為我都想揀無痛順產,但我見好多醫生私院生都會提議開刀
...

我搵游洋呀
Lovingkaka
|
浸會好..我好多朋友浸會生過..話姑娘好有愛心...生完仲會好細心仔細咁教點樣餵人奶同湊B...法國D態度就比較差..生完無乜人理...無人會教你野..

pigletseng
|
上一胎浸會開刀,好彩有一班有耐性有愛心嘅姑娘,先成功餵全人奶!開刀生完第二日姑娘幫忙起床,只係起床一刻痛咗一下,之後就行動自如傷口冇再痛
今胎如無意外都一樣浸會開刀
kobyleung
|
回覆 pigletseng 的帖子

請問你浸會開刀total埋單幾錢呀? 醫生費多少?謝謝
pigletseng
|
kobyleung 發表於 19-1-17 11:51
回覆 pigletseng 的帖子

請問你浸會開刀total埋單幾錢呀? 醫生費多少?謝謝

當初plan順產,如果冇乜事應該6-7萬
最後假日生唔出食全餐,加上bb出世後有小小事要打針,最後出院接近11萬