自由報料

跳至

首頁

尾頁

子爵府

oilylam 發表於 19-1-10 18:03
samsung s8

甘買華為

子爵府

回覆 oilylam 的帖子

粗用就不如紅米啦,性價比高

wcpcelia    發表於 19-1-11 09:07

瑪瑙宮

oilylam 發表於 19-1-9 09:54
買咩手機好 ,買蘋果定華wei 好,定其他選擇, 手機開始壞,想睇下近排有咩選擇同邊到有優惠
...

各有各好既,I PHONE 就舊機,冇點壞,賣都會高費d,我普通用,用三星,幾好既機,都係2年貨仔度,唔係要黎搵食既,普普通通,平常用,都唔使買太貴,個人意見。

一切有為法  如夢幻泡影  如露亦如電  應作如是觀

欲知前世因  今生受的是   欲知來世果  今生作的是

大千世界  無罣無礙  自去自來  自由自在  要生便生  莫找替代

珍珠宮

BK Milk勳章

Manukaka 發表於 19-1-10 17:48
300-500不等,另外加多張100蚊既COUPON
請問知唔知優惠做到幾時?

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

三叔轉用華為,無得頂,又穩定
二手市場>>懷疑受騙或不愉快事件張貼區>>睇#1656,騙子andy.ma,賣2手舊計數機$100,騙人9成新,最終delete post 不退錢

大宅

我揀iphone,太多function對我無用,只要方便易用,影相唔差,更重要係穩定同耐用

之前用android 機用兩年就壞,唔壞都變好慢,雖然覺得iphone好貴,但見人話耐用所以試下,買左iphone6用左四年,未試過一部電話用咁耐操作仲正常,係舊電好似倒水咁,上年換左新iphone,但部6如果繼續用換埋電,應該用多一年都無問題

大宅

oilylam 發表於 19-1-9 09:54
買咩手機好 ,買蘋果定華wei 好,定其他選擇, 手機開始壞,想睇下近排有咩選擇同邊到有優惠
...

華為

禁止訪問

翡翠宮

milkfaegan 發表於 19-1-11 01:21
我揀iphone,太多function對我無用,只要方便易用,影相唔差,更重要係穩定同耐用

之前用android 機用兩年 ...

我部榮耀用咗年幾仲好穩定呀,3千有找,都係華為旗下,用旗艦CPU,唔需要影相極致可以玩下。

但我見身邊好多人同樣3千買機,就揀咗三星,呢個價嘅三星係用低階U掠水,體驗梗係唔好,而啲apps對效能要求越嚟越高,好快變慢,令人覺得Android機唔掂。

禁止訪問

回覆樓主

翡翠宮

洋洋 發表於 19-1-11 12:14
唔計價錢,一定揀iPhone
Ps 討論區勁多人讚華為,但身邊完全冇人用,總覺得奇
...

幾乎各方面都先進過iphone,唔用係因為大陸嘢呢樣原罪啫。

翡翠宮

oilylam 發表於 19-1-10 17:49
我老公用緊華為,我揀比佢,我地都覺得幾好用,抵玩,而家到我換機,15,16,吾知揀邊樣,iphone 最新都要 ...

唔需要影相好靚的話,華為旗下榮耀品牌啱你,3千左右,都係用旗艦CPU,無咁貴又唔會咁快out。

而家行貨推緊部Honor10,不過唔係最新款,最好喺内地買V20,同mate20pro同一粒CPU,2999人仔,新出好難搶,等多一兩個月會易買啲。
https://item.m.jd.com/product/100002642218.html

另一邊場有位jm買咗V20,話出廠已預裝埋google apps。
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21800879

禁止訪問

別墅

洋洋 發表於 19-1-11 12:14
唔計價錢,一定揀iPhone
Ps 討論區勁多人讚華為,但身邊完全冇人用,總覺得奇
...

我自己用iphone機
但卻極力推薦華為
同葉劉一樣
「愛國」說出來或寫出來巳很足夠

別墅

Why not both?

子爵府

BK Milk勳章

宜家用iPhone , 如果轉機會轉華為

大宅

除工作好需要用IPHONE,否則冇需要買咁貴用佢

琥珀宮

畀面勳章

lyh80115 發表於 19-1-11 12:30
唔需要影相好靚的話,華為旗下榮耀品牌啱你,3千左右,都係用旗艦CPU,無咁貴又唔會咁快out。

而家行貨推 ...

請問華為在內地買係咪平好多?同香港行貨有咩唔同?

翡翠宮

littlesister 發表於 19-1-11 20:03
請問華為在內地買係咪平好多?同香港行貨有咩唔同?

榮耀性價比高,影相一般我ok,過往好少出行貨,所以我喺内地買,内地版有Huawei pay、NFC内地交通卡、天際通、通話錄音,頻譜少咗B7,其他功能差不多。

另外Mate20行貨有Vowifi,内地版無。

翡翠宮

ronaldhph 發表於 19-1-11 14:01
Why not both?

都ok架

首頁

尾頁

跳至