論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

如果菲姐 1年3個月斷約,
有好可憐的理由,

你地會信這姐姐、請佢嗎?

男爵府

唔會信

大宅

1010k 發表於 19-1-9 12:29
如果菲姐 1年3個月斷約,
有好可憐的理由,

咩理由?

男爵府

Lapine 發表於 19-1-9 12:59
咩理由?

例如冇飯食、冇得訓、好多野做

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

多九個月都捱唔到完约, 應該偷野比人捉正, 但小野又費事報警, 又可能貴利拍門, 炒佢算。

大宅

1010k 發表於 19-1-9 13:03

個個斷約都係呢啲理由,搏你無辦法驗證。斷約一定唔考慮

侯爵府

我姐姐就係咁break contract

真正原因借財仔!

男爵府

kurocat 發表於 19-1-9 14:12
我姐姐就係咁break contract

真正原因借財仔!

佢有継續香港工作嗎?

男爵府

MichEAL82 發表於 19-1-9 13:16
個個斷約都係呢啲理由,搏你無辦法驗證。斷約一定唔考慮

會唔會諗:
姐姐好叻、已經做左差不多一個合約?

大宅

回覆 1010k 的帖子

有名? 圖片?

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

比我感覺係前僱主忍唔到佢兩年

winya    發表於 19-1-14 17:51

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

真係無食無瞓 揾工會告咗僱主攞賠償

大宅

1010k 發表於 19-1-9 14:25
會唔會諗:
姐姐好叻、已經做左差不多一個合約?

大家僱主心態,大家都係請人幫手,俾錢減煩惱,如果個工人係掂嘅,你會斷佢約嗎?

水晶宮

回覆樓主:

香港僱主怕工人虐兒、虐老, 点敢唔比飽飯工人食??

侯爵府

回覆樓主:

正常人都吾會信

子爵府

回覆 1010k 的帖子

無飯食都講得出, 佢唔偷我D野食都偷笑啦.

男爵府

回覆樓主:

斷約工人都有好。
我朋友之前請果個斷約好醒, 清潔煮食湊仔都掂。但最後又係衰借財仔。
不過十個斷約9個唔正常, 睇你夠唔夠膽博。

男爵府

斷約真係有問題的,除非僱主過身,否則9成都係有問題,我朋友之前請過兩個工人,兩個做咗幾個月都炒咗,主因懶同對小朋友冇耐性愛心,雖佢地無犯大錯,但都唔會選擇留佢地在家,現在第三個终於請得個好工人

大宅

1010k 發表於 19-1-9 13:03

你信?佢地作故仔好叻,我都中過蕉

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

無飯食, 我以前炒個件肥廢人cornellia, 比我炒後, 因Pa死, 我炒。 佢大模屍樣問媽 I need Sir's death certificate, reference letter. 唔敢問我。
我同佢講Sir's death certicifate was personal document. You have no authority to keep even photocopy. If you need reference, tell them call me.

喊, 走咗日日追我, 係唔比。

卒之揾到有人請, 梗係話到我對佢衰到不能形容。 咪得個零月貨仔又比人掃把。我工人佢佢細佬話not enough to eat. 佢仲唔去告人咩。

又話揾到第三份, 呢次Immigration唔批佢working visa.

首頁

尾頁

跳至