自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

HEIHEI(emily82) 發表於 19-1-17 17:32
回覆 洋洋 的帖子

我都係同你一樣, 我仲衰, 因為當時電話行先5個月, 而家上網5月先到期, 但電話12月尾就到 ...

我電話岩岩1月新合約開始,上網5月先到期,呢期成日打黎,又email,sms...之前offer仲貴過現有,咁我reject左,宜家純粹offer原價188續約

男爵府

S.B.N. 發表於 19-1-17 16:37
公屋

嘩,公屋咁平架

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

el_20 發表於 19-1-17 18:47
嘩,公屋咁平架

我覺得唔算平,和記可以做$98

男爵府

S.B.N. 發表於 19-1-17 18:48
我覺得唔算平,和記可以做$98

我私樓智選極速王組合 100M + HKBN Wi-Fi (連myTV SUPER 基本版及1個跨屏幕同時睇): 第1 至 24 個月: $188

男爵府

el_20 發表於 19-1-17 18:49
我私樓智選極速王組合 100M + HKBN Wi-Fi (連myTV SUPER 基本版及1個跨屏幕同時睇): 第1 至 24 個月: $188 ...

你多個跨屏幕都唔同啦!同埋擺街果啲plan 會抵啲。不過我覺得私樓都好海鮮價。

男爵府

S.B.N. 發表於 19-1-17 18:59
你多個跨屏幕都唔同啦!同埋擺街果啲plan 會抵啲。不過我覺得私樓都好海鮮價。
...

唉……得果100m咋
跨屏幕其實可有可無,我屋企人最想可以dl mytv super戲,之前明明可以免費5套quota,宜家一集2蚊,keep得一星期

男爵府

el_20 發表於 19-1-17 19:11
唉……得果100m咋
跨屏幕其實可有可無,我屋企人最想可以dl mytv super戲,之前明明可以免費5套quota,宜家 ...

話就話1000m,但邊有丫,搵笨既!
我但求有得上網就算。

大宅

HEIHEI(emily82) 發表於 19-1-17 17:32
回覆 洋洋 的帖子

我都係同你一樣, 我仲衰, 因為當時電話行先5個月, 而家上網5月先到期, 但電話12月尾就到 ...

頭先剛剛又打黎,今次個sales d態度差,同我講$209上網+$20固網電話送mxtv, 我話我用緊$168,貴過唔會考慮.
之後話會送$200鴻福堂,我堅持唔要
佢就話係咪用到合約完就cut, 按正價電話費用送到5月一齊cut? Cut左就無左個電話號碼,我驚驚地就話,我會send cut form架喇,到時先決定.

大宅

BB防敏心得分享勳章 食得好勳章

回覆樓主

我電話問職員拎cut form, 佢就offer $98 比我
100m, 有mytv
加$20 有家居電話

大宅

回覆樓主:

想問香港寬頻上網穩定嗎? 我都想轉,之前用now,但好小入去睇佢地節目,依家想睇mytv,係咪交1個價錢就任睇mytv

大宅

snoopy056 發表於 19-1-28 14:02
我電話問職員拎cut form, 佢就offer $98 比我
100m, 有mytv
加$20 有家居電話

我上次反問怎解有人做到百幾,我就到二百幾,佢話係連屋企電話線,都吾知佢真定假(emoji)(emoji)

大宅

23april23 發表於 19-1-28 14:14
想問香港寬頻上網穩定嗎? 我都想轉,之前用now,但好小入去睇佢地節目,依家想睇mytv,係咪交1個價錢就任睇 ...

我覺得上網算穩定,mytv係好普通個d台,我睇左幾次就執埋左無睇過。

大宅

我理鬼佢OFFER比我幾錢, 平唔過我而家, 我咪最多比幾個月正價電話費, 之後等4月 (因5月到期), 我提前一個月連上網電話一齊轉台, 一不做二不休.

最衰我打去問佢攞CUT FORM, 佢大返我, 佢話CUT左就轉唔到台, 無左個電話#, 咁就比佢大到, 因為屋企有老人家小朋友點都需要個家居電話!

大宅

銷售手法真係.................
講完無耐, JUST又收到電話....
今次黎個態度好既, 講"好老實講"好似好幫你咁... OFFER $218 500M上網+家居電話, 送TV叔趴 (仲話額外送自選台),
我話我都唔睇既.
之後,我話"好老實講"你地都打過好幾次黎, 由$258, $238.....到今日$218, 如果平唔過我而家既$168 我係唔會續約, 到左4月等長短腳合約到期, 我就轉台, 麻煩你轉達一下, 其實我唔係唔想續約, 而家你地既續約價錢真係唔吸引.
之後, SALES就話, 咁再有新優惠就通知我.

首頁

尾頁

跳至