自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

各位好:
因已有很多白髮, 每次染完很快又出返, 特別係髮線位及兩鬢位,
好似有人說染淺色及highlight生出的白髮無咁顯眼, 是否真的呢?

我是自己買袁靚靘個隻染的, 髮線及兩鬢位要1個月就補染一次了, 真是煩人呀!!

有白髮的姊妹, 你地多數染那些色呢?

Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

侯爵府

2024年龍年勳章

深, 淺色遮唔好白髮, 染完都係白髮
我試過

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

AppleChow 發表於 19-1-9 16:47
各位好:
因已有很多白髮, 每次染完很快又出返, 特別係髮線位及兩鬢位,
好似有人說染淺色及highlight生出的 ...

染深棕

侯爵府

各位好:

一定係深....淺色係唔可以完全遮蓋白髮....

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

白髮多同少可以完全唔同,要有效遮白髮,就一定要深色,5號以上

子爵府

各位好:

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

深,試過染淺少少都唔能夠完全遮晒白髮
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

要深,自然棕色

wcpcelia    發表於 19-1-10 15:31

珍珠宮

回覆樓主:

白髮染淺一定要漂染有用,咁樣生返出黎先唔覺,否則一定要染深色先遮到

琥珀宮

各位好:

一定深色!

淺色頭髮要好young 先靚,年紀大d就感覺頭髮好hon 好MK c9 feel

珊瑚宮

回覆樓主:

深色, 淺色都無問題, 買寫明可遮蓋白髮的染髮劑

大宅

回覆樓主:

染Highlight,白頭髮出返會無咁顯眼

子爵府

畀面勳章

我從20歲開始有白頭髮,頭十年都係染啡紅色,之後呢6年都染灰綠帶藍,有時多D灰,有時少D灰多D綠,有時偏藍,暫時都仲好鍾意呢三隻色,頭十年自己染多,好少出去染,但由於近呢6開始對自己染既染劑過敏(係所有牌子都過敏,包括日本韓國牌子),一定要出去染

男爵府

各位好:

我都有你同樣嘅問題,我問過髮型師,佢話要染深色嘅顏色先蓋到白頭髮,一染深色頭髮就老好多年咁!真係好無奈!

男爵府

gobears 發表於 19-1-9 23:28
染Highlight,白頭髮出返會無咁顯眼

咁你是否染深楬色/栗子色再Highlight?

Tks!
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

我基本上一個月染一次,多數做棕色咖啡色之類,其實3個星期已經見到白髮走晒出嚟,但唔會做highlight,我頭髮太幼,好乾,再做highlight 頭髮會霉。。

大宅

AppleChow 發表於 19-1-10 09:48
咁你是否染深楬色/栗子色再Highlight?

Tks!

Stylist 叫佢做ash gray 色

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

幾時發明到食藥可以出黑髮,
染髮好烦呀!

男爵府

2024年龍年勳章

mei524 發表於 19-1-10 10:55
幾時發明到食藥可以出黑髮,
染髮好烦呀!

食維新烏絲素得嗎?有冇人試過?

大宅

AGa1111 發表於 19-1-9 18:51
白髮染淺一定要漂染有用,咁樣生返出黎先唔覺,否則一定要染深色先遮到
...

我用緊呢個方法, 暫時OK

首頁

尾頁

跳至