有媽媽會考慮古法紥肚嗎?

aguis
|
而家好流行生完上門古法紥肚,大家會考慮做嗎?唔知9800元13次算平定貴呢
HOPEFORBB
|
回覆 aguis 的帖子

我之前係張x雅代言嗰間做,要$15000 做15次,所以我覺得唔算貴
|

回覆 aguis 的帖子

Hi aguis ,明白媽媽想快D回復身材,坊間有唔少修身方法,效果方面因人而異,通常透過飲食及運動去達到修身/腹效果,係比較持久方法和經濟方法,一般產後6-8周子宮已經能夠恢復到懷孕前狀態,唔少產後運動(收腹/腰腹)都適合媽媽做架,加上飲食配合,熱量消耗比攝取快多,減重修身效果會比較明顯。 BB幾大呀?

Lcsl
|
aguis 發表於 19-1-9 22:55
而家好流行生完上門古法紥肚,大家會考慮做嗎?唔知9800元13次算平定貴呢
...

價錢算合理,不過問清楚療程內容,我果個同你價錢差不多,包30mins上身或下身淋巴按摩,25mins熱石及人手按肚,跟住敷完mask先紮。我之前格過晒價錢,呢個最合理,不過又唔叫平囉。最緊要佢有十幾年按摩經驗,同埋佢飛只印尼学既。佢仲免費指導嬰兒按摩,好有用。
aguis
|
Lcsl 發表於 19-1-21 02:19
價錢算合理,不過問清楚療程內容,我果個同你價錢差不多,包30mins上身或下身淋巴按摩,25mins熱石及人手 ...

是不是上門的?你覺得有效果嗎?
Lcsl
|
aguis 發表於 19-1-21 10:09
是不是上門的?你覺得有效果嗎?

我個紮肚師上門紮,紮咗12次,效果好好呀,我老公都話條腰型出返來,因為我陀B果陣勁水腫,佢有幫我通埋淋巴,最小紮6個鐘,初初都怕好辛苦,但原來又ok,有野support住條腰,條腰仲舒服咗,冇咁攰。
其實我前後搵咗2個紮肚師,第一個只試做2次就冇做,因為太太太辛苦,其實我覺得除左睇價錢之外,紮肚師經驗係非常非常之緊要,原來好多人冇按摩經驗就攞牌搵食,所以要小心揀,依家好似大部分都有得試做。
ccfang
|
aguis 發表於 19-1-9 22:55
...

要知道包啲乜項目,先知抵唔抵喎。我嘅同呢個價差唔多,次數多啲。我做有呢啲項目,有全身淋巴排毒排水排汗,經絡按摩,肚部穴位按摩,推脂塑型,敷中草藥祛風。再做納米遠紅外線機溫宫燃燒脂肪修身。
我只紮了一日肚,有一兩小時吧!我開刀生條疤痕好敏感紮住好唔舒服,仲餵緊人奶坐低埋餵奶好迫好唔方便,加上做醫生嘅家人講不要長時間紮住會影響到血液循環,我就放棄咗紮帶。個師傅按排另一種方法俾我。效果好好又舒服。仲有因多次乳腺塞幫我按,又唔肯收錢。搞到我都唔好意思!